NieuwsVeerhuys 1

Zwakke start nekt Veerhuys tegen FC Eindhoven

By februari 16, 2020 No Comments

Foto: Jaap van der Pijll

Bron: NHD

Winnen van de absolute zaalvoetbaltop van Nederland. Het overkomt Veerhuys maar sporadisch en ook gisteravond was de ploeg van Antoine Gooyers niet opgewassen tegen een echte titelkandidaat. FC Eindhoven bleek dankzij een zwak begin van Veerhuys met 2-6 te sterk.

Op de knappe thuisoverwinning op FCK de Hommel na, lukte het Veerhuys in de competitie nog niet om een team uit het linkerrijtje te verslaan. De ploeg uit Hoorn was er al wel een keer dichtbij tegen stadsgenoot Hovocubo, maar uiteindelijk kreeg de bliksemstart toen geen passend vervolg. Ook ASV Lebo, FC Marlène en Tigers Roermond waren tot nu te sterk voor het team van Gooyers. En daar voegde FC Eindhoven zich aan toe.

Eerder werd het in Brabant 6-2 en ook in de return toonde Eindhoven aan wat het verschil is tussen de absolute zaalvoetbaltop in Nederland en alles wat daar net onder valt.

Natuurlijk, het is geen schande om te verliezen tegen een ploeg met diverse internationals. Maar de manier waarop Veerhuys aan de aftrap verscheen, riep de nodige vraagtekens op. De passing was in de openingsfase zeer zwak, al was het weggeven van ruimte nog problematischer. Zo kon international Jamal El Ghannouti bij de 0-1 simpel doorlopen en punterde hij eenvoudig binnen.

Niet veel later ging het verdedigend opnieuw mis. Sem Biezen probeerde een counter op te zetten met Younes Daari, alleen de oplettende doelman Manuel Kuijk zat daar goed tussen. Veerhuys vergat vervolgens om als collectief om te schakelen, waarna de voorsprong werd verdubbeld. Toch was de thuisploeg nog niet helemaal wakker. Daar was een derde dreun en een time-out voor nodig. ,,We gaven het in de beginfase veel te makkelijk weg. Echt, daar baalde ik ontzettend van”, analyseerde Gooyers. Pas na de 0-3 begon Veerhuys echt te voetballen. Plots werden er kansen gecreëerd en dat leverde dan ook de verdiende 1-3 op.

Zuur was dan ook de vierde Eindhovense treffer kort na rust, daar het schot van El Ghannouti via het lichaam van aanvoerder Aram Hakopov het net in rolde. De wedstrijd was daarmee zeker nog niet beslist, alleen is een grote achterstand tegen een ploeg als Eindhoven nauwelijks weg te poetsen. Dit bleek ook wel in het restant van de tweede helft. Hoewel Veerhuys van alles probeerde, lukte het met vier veldspelers niet om de marge van drie te verkleinen.

Zo’n acht minuten voor tijd verscheen Mukhtar Suleiman dan ook als extra speler binnen de lijnen, waarna de bezoekers verder achterover werden gedrukt. Maar Eindhoven kan in dat soort situaties terugvallen op bijvoorbeeld Raphinha. De handige spits won makkelijk het duel van Hakopov en verschalkte doelman Luke van Amstel met een geweldige stift. Ook kan Eindhoven vertrouwen op een geweldige doelman. Keeper Kuijk pakt ballen die veel andere keepers in de eredivisie niet pakken en dat vormt een heerlijk extra slot op de deur.

,,Hun keeper pakte inderdaad een paar geweldige ballen. Want anders kom je misschien nog terug in de wedstrijd. Maar wij hebben het vooral in het begin laten liggen. En dan wordt het gewoon heel lastig tegen een ploeg als Eindhoven”, besloot Gooyers.

Veerhuys – FC Eindhoven 2-6

4. El Ghannouti 0-1, 6. Van den Eijnden 0-2, 11. Raphinha 0-3, 18. Van den Eijnden (e.d) 1-3, 24. El Ghannouti 1-4, 34. Raphinha 1-5, 35. Daari 2-5, 38. Raphina 2-6.


Bron: Leo Giovannangelo

Veerhuys onvoldoende bij de les

Hoorn – De zaalvoetballers van ’t Veerhuys uit Hoorn hebben vrijdagavond in eigen huis een lesje in effectiviteit gekregen van meervoudig landskampioen FC Eindhoven. In een stevige doch sportieve wedstrijd benutte de ploeg van coach Antoine Gooyers onvoldoende de gecreëerde kansen en lieten daarmee de kans liggen om sportieve revanche te nemen, 2-6.

Abonneer ook op mijn JoepTjoep kanaal voor meer beeld en krijg automatisch een melding bij nieuwe filmpjes en live uitzendingen:
https://www.youtube.com/channel/UCH_9H73cpkxff5yTfHhd5eA
Bekijk hier de wedstrijd in Full HD:
https://youtu.be/bjzxsjIUubg
Bekijk hier de live uitzending terug met wedstrijdcommentaar:
https://youtu.be/plxzgjtjQJU

Twee maal eerder speelde de jonge garde uit Hoorn tegen FC Eindhoven, eenmaal voor de competitie en eenmaal in het bekertoernooi. Beide keren moesten ze het onderspit delven maar deden toen lang mee. Sportieve revanche stond er dus met hoofdletters geschreven op het magneetbordje van de Hoornse oefenmeester maar een zeer matige start in de eerste helft deed die goede voornemens al snel in de prullenbak verdwijnen. Binnen tien minuten was de tussenstand al 0-3 voor de Brabander toen Younes Daari vlak voor de rust de 1-3 liet noteren. Na de pauze kwam ’t Veerhuys beter voor de dag maar zag verschillende kansen gekeerd worden door Manuel Kuijk, de doelman van FC Eindhoven die ook eerste keus is bij het Nationaal Zaalvoetbalteam. Nee, de Hoornaren hadden het niet op deze avond en moesten lijdzaam toestaan dat deze wedstrijd verloren werd met de duidelijke cijfers van 2-6 en zal het de blik moeten richten op de directe concurrenten om niet in de problemen te komen aan het einden van de competitie.

Na afloop sprak onze verslaggever achtereenvolgens met Sem Biezen en Jorg Ooievaar, spelers van ’t Veerhuys, Jan Vogels, trainer/coach van FC Eindhoven en zijn collega van ’t Veerhuys Antoine Gooyers.
https://youtu.be/e1p9Kh-Tv9U

Foto’s Ferry Hoks