NieuwsVeerhuys 1

Zakelijk Veerhuys loopt weer wat verder uit

By april 2, 2023 april 15th, 2023 No Comments

Het was meer zakelijk dan spectaculair wat Veerhuys liet zien in het uitduel bij Volendam.

Het bleek echter ruim voldoende, want de ploeg van coach Mo Bouchibti won met 1-3 en verstevigde zo de leidende positie in handhavingspoule.

Bron: NHD – Robin Kaandorp

Ondanks een sterk begin van Volendam werd daarbij al snel duidelijk dat de junioren en neo-senioren van Veerhuys een stapje verder zijn dan die van de thuisploeg. Iets wat de Hoornse coach van de thuisploeg, Hjalmar Hoekema, ook constateerde. ,,Die jongens gooien echt de beuk erin. Dat zal mijn team ook meer moeten gaan doen, want voor rust gaven er een aantal niet thuis.” In een redelijk gevulde Opperdam was het dus Volendam dat aanvankelijk de boventoon voerde. Veerhuys-keeper Marcel Ons moest al vroeg twee keer redden en daarna passen toen Tim Taylor op aangeven van Daan Sier bij de tweede paal binnentikte. Het was voor de bezoekers het teken om het tempo op te voeren, waarna gaandeweg het vooral Volendam-keeper Thomas Bakker was die het meeste te doen kreeg. De sterk spelende Jesse Koeman schoot eerst nog op de paal, maar niet lang daarna tekende hij op aangeven van Houssain Jabir voor de gelijkmaker. Het duurde even voordat het Hoornse overwicht in treffers tot uitdrukking werd gebracht. Maar met twee goals binnen een minuut ging de rust in met 1-3. De manier waarop de thuisploeg daarbij verdedigend ingreep, zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij coach Hjalmar Hoekema. Storm van der Laan en Jabir kregen wel heel veel ruimte bij hun respectievelijke treffers. ,,We werden zo kinderlijk eenvoudig weggezet. Dat was veel te slap.”

In de tweede helft was Volendam veel meer op de helft van Veerhuys te vinden, maar het speelde de aanvallen te slordig uit om werkelijk gevaarlijk te worden. En als er al eens een prima voorzet gegeven werd, werd er niets meegedaan. Veerhuys stelde er na rust niet heel veel tegenover. ,,We hielden het zakelijk”, aldus Bouchibti. ,,We weten dat Volendam in een lastige fase zit en echt volop moet.” Het liet Volendam veelvuldig de bal en gokte op de tegenstoot. David Albert, voor zijn doen vrij onopvallend, werd zo nog twee keer gevaarlijk. De beste mogelijkheden waren echter voor Volendam. Ons redde met enige moeite op een inzet van Kik Braspenning en Nick Schilder schoot naast. Schilder kreeg nog een paar hele en halve kansen en Braspenning en Robin Kwakman stuitten op een niet passeren Ons. ,,We waren vanavond duidelijk een stuk effectiever”, stelde Bouchibti. ,,Deze wedstrijd is toch een beetje het verhaal van een team dat goed draait en lekker in een flow zit tegen een ploeg die in de hoek zit waar de klappen vallen.” Veerhuys is hard op weg om daardoor zelfs nog een ticket te bemachtigen voor play-offs om het kampioenschap, terwijl Volendam steeds vaster bij de onderste vier dreigt te komen en zelfs aan de bak om een rechtstreekse degradatie te ontlopen. Iets waarvan Bouchibti van harte hoopt dat het lukt. ,,Volendam hoort echt in de eredivisie.”

zaalvoetbal eredivisie

Volendam – Veerhuys (1-3)

2. Taylor 1-0, 9. Koeman 1-1, 17. Van der Laan 1-2, 17. Jabir 1-3.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel

Foto’s: Jan Groot