NieuwsVeerhuys 1

Zaalvoetballers FC Marlène niet in verlegenheid gebracht door tactisch foefje van HV/Veerhuys

By oktober 9, 2021 No Comments

Mo Darri van FC Marlène aan de bal tussen Houssein Jabir (8) en Sem Biezen (rechts) van HV/Veerhuys.
© foto Martin de Haan

Zaalvoetballers FC Marlène niet in verlegenheid gebracht door tactisch foefje van HV/Veerhuys

Ondanks het tactische foefje van een bijna voortdurend meespelende keeper zijn de zaalvoetballers van FC Marlène vrijdagavond amper in verlegenheid gebracht door HV/Veerhuys. De Hoornse eredivisieploeg liep in de Waardergolf feitelijk in het eigen mes en verloor met 5-2.

Had HV/Veerhuys zondag op bezoek bij White Stones (3-4) nog succes met het gewaagde aanvalsspel, in Heerhugowaard werd de tol betaald voor de overmoed. Na vijf minuten kon de thuisploeg al profiteren toen Kevin van Londen na Hoorns balverlies van grote afstand het verlaten doel vond, 1-0. En de jongeling uit de Heerhugowaardse jeugdopleiding stond na dertien minuten op de goede plek om een fraaie combinatie tussen de neven Mo Darri en Younes Daari doeltreffend af te ronden. Dankzij een slim genomen vrije trap van Jordy Cretier liep FC Marlène vervolgens uit naar 3-0. Het duel leek drie minuten voor de rust al beslist toen Stefan Dol op aangeven van Daari er 4-0 van maakte. Een fractie later echter deed Jorg Oooijevaar iets terug namens de bezoekers toen hij de bal over keeper Barry de Wit wipte.

In de tweede helft leek het er even op dat het naar de kant halen van doelman Damian Gooijers toch iets zou opleveren, want getooid in een rood keepersshirt kon Houssein Jabir de 4-2 scoren. Het spel werd er daarna steeds rommeliger op tot Younes Daari in de 34e speelminuut met de 5-2 de partij in Heerhugowaards voordeel besliste.


Foto: DP Fotografie

FC Marlène heeft vrijdagavond de derde competitiezege van het seizoen behaald door HV/Veerhuys met 5-2 terug te wijzen. De gasten uit Hoorn probeerden, hetgeen een week eerd

er in Egmond tegen White Stones wel lukte, de Heerhugowaarders te verrassen met een meevoetballende keeper. De thuisploeg profiteerde echter optimaal en sloeg in het eerste kwartier keihard toe, wat uiteindelijk de basis vormde voor de verdiende zege.

Bron: HoornDagblad

Trainer/coach Jeroen de Groot van FC Marlène beaamde dat. “Zeker in de tweede helft was het niet altijd even goed, maar in de eerste helft stonden we er en sloegen we op de juiste momenten toe. Al met al is dit gewoon een prima overwinning tegen een ploeg die het nog heel wat tegenstanders moeilijk gaan maken met hun spel.”

Dat gedurfde aanvalsspel, met al vroeg in de wedstrijd een meevoetballende keeper, brak de ploeg van coach Najib Taki al vroeg op toen Kevin van Londen de bal in het lege doel kon schieten. De uit de eigen opleiding afkomstige Van Londen was tien minuten later ook het eindpunt van een vloeiende aanval met Mo Darri en Younes Daari in de hoofdrol. Vervolgens ging het hard want met een mooie vrije trap voerde Jordy Cretier de score verder op en kon Stefan Dol scoren op aangeven van Daari. Direct hierop kwam en ook de gasten op het scorebord toen Jorg Ooievaar de bal langs keeper Barry de Wit schoot.

Na de rust leverde de tactiek met de meevoetballende doelpunt toch nog een doelpunt toen “keeper” Houssein Jabir de 4-2 wist te maken. Spannend werd het echter nog nooit want juist na dat doelpunt werd het spel van beide kanten rommelig en zenuwachtig. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok wist Younes Daari het duel definitief in het slot te gooien: 5-2.

FC Marlène – HV/Veerhuys (5-2)
5. Kevin van Londen 1-0
13. Kevin van Londen 2-0
15. Jordy Cretier 3-0
16. Stefan Dol 4-0
16. Jorg Ooievaar 4-1
24. Hoessein Jabir 4-2
34. Younes Daari 5-2