Veerhuys 1

Younes Daari geniet van samenspelen met oom Mo Darri: “Een droom die uitkomt”

By november 18, 2017 No Comments

Bron: Eredivisie-zaalvoetbal.nl

Het seizoen had voor Younes Daari bijna niet beter kunnen beginnen: zijn ploeg HV Veerhuys staat zeer knap op de derde plaats in de Eredivisie; op persoonlijk vlak gaat het ook prima met de aanvaller. Daari scoorde in zes duels negen keer en nadert topscorers Saïd Bouzambou en Ike Neil (beiden tien treffers). We spraken hem onder meer over de uitstekende start en zijn persoonlijke doelen.

HV Veerhuys is uitstekend aan het seizoen begonnen, zijn jullie een serieuze kandidaat voor de nacompetitie? 

“Dat is nog iets te vroeg om te zeggen, is ook niet echt onze doelstelling. Natuurlijk zou het fantastisch zijn als wij dit halen, maar er staat geen druk op. De aankomende vier wedstrijden spelen we tegen goede tegenstanders. ‘T Knooppunt, Hovocubo, Groene Ster Vlissingen en TPP Rotterdam. Lastige weken. Als we er twee van de vier winnen, doen we het goed. “

De laatste wedstrijd wonnen jullie met 4-3 van WSV/FSG Academy. Wat gaf de doorslag in deze spannende wedstrijd?

“We begonnen erg goed aan de wedstrijd en kwamen ook 2-0 voor. De tweede helft ging het een stuk minder en kwam WSV terug in de wedstrijd en zelfs op 2-3 voor. Gelukkig stond Mo Darri toen op en konden wij zodoende de wedstrijd kantelen. Je moet er altijd vertrouwen in houden, want zo zie je maar. In de laatste vijf minuten scoren wij nog twee keer en gaan we naar huis met de overwinning.”

Jij staat bekend als een echte smaakmaker in het zaalvoetbal. Is het ook belangrijk voor je om het publiek te vermaken?

“Dat staat natuurlijk niet op de eerste plek, want we moeten resultaat behalen. Als we winnen met goed vertoond spel, is dat alleen maar mooi meegenomen. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik deze lijn door trek en op mijn best blijf spelen.”

Younes Daari de grote uitblinker tegen FC Marlène, genieten!

Wat wil je nog bereiken in het zaalvoetbal?

“Ik zou in de toekomst graag in het buitenland willen voetballen. Met zaalvoetbal is dat toch iets lastiger, want spelers veranderen minder snel van club dan bij veldvoetbal bijvoorbeeld. Toch zou dat een droom zijn die uitkomt. Een andere droom van mij was om samen met Mo Darri te spelen. Dat is namelijk mijn oom en toen ik nog een klein jongetje was, keek ik al tegen hem op.Gelukkig speel ik nu ook met hem samen.”

Jullie moeten aankomende wedstrijd thuis tegen TPP Rotterdam. Moeten jullie gezien het thuisvoordeel winnen?

“Het wordt een lastige wedstrijd, TPP heeft de punten ook hard nodig. Net als wij, want wij willen mee blijven draaien bovenin. Zij hebben al veel goede teams gehad, vandaar dat TPP ook al wat punten heeft laten liggen. Toch zullen wij gefocust moeten zijn en de volle honderd procent moeten geven.

Thuis gaat het altijd wel wat gemakkelijker, want het publiek staat natuurlijk achter je. Dan kun je altijd wat extra geven, maar uit spelen wij toch ook vaak goed. Onze eigen vloer is wat gladder dan die van de rest. Als wij dan uit spelen, kunnen we toch wat gemakkelijker voetballen, omdat we dan op een betere vloer spelen.”