NieuwsVeerhuys 1

WS-Veerhuys1 (5-5)

By februari 22, 2020 No Comments

21-2-2020.

In de uitwedstrijd tegen White Stones dat met nul punten onder aan stond speelde de Hoornse formatie niet best en deze uitslag kan het team op het eind van de competitie nog aardig opbreken. Veerhuys leidde met de rust met 2-5 (goals 2x Suleiman en 3x Ooievaar) maar gaf de wedstrijd na de pauze compleet uit handen waardoor het nog 5-5 werd.

Niet alleen was de vorm ver te zoeken, ook de arbitrage deelde in de malaise. WS speelde hard en Veerhuys hanteerde een verkeerde tactiek door press te zetten. Hierdoor kon de thuisploeg steeds de lange bal gooien en op de counter spelen. Zelfs uit de overtall tegen het einde van de wedstrijd toen een speler van WS met rood naar de kant moest, werd geen voordeel behaald. Omdat de concurrentie wel punten pakte is dit dus bijzonder duur puntverlies. Bij Veerhuys werd achterin Daan Buurman vanwege een blessure node gemist.


Bron: NHD

De twijfelachtige eer komt toe aan Veerhuys

– De twijfelachtige eer. Zo kun je het wel noemen. Veerhuys werd de eerste ploeg die deze eredivisiejaargang punten verspeelde aan White Stones, 5-5.

Thuis had de Hoornse ploeg de tot gisteren nog puntloze hekkensluiter simpel met 10-2 aan de kant gezet en wie in de rust de balans opmaakte, zou er niet van opgekeken hebben als een vergelijkbare uitslag ook nu weer na afloop op het bord zou staan.

Het was immers 2-5 bij rust en de thuisploeg was al na vijf minuten keeper Mike Wesselink met rood kwijt geraakt na een hands-bal buiten het strafschopgebied. De bezoekers waren bovendien duidelijk de betere ploeg. White Stones vocht weliswaar voor elke meter, de defensieve zwakte van het team werd ook meermaals blootgelegd door de bezoekers. En via Jorg Ooievaar (3) en Mukhtar Suleiman (2) makkelijk uitliepen. Na rust zag het er in eerste instantie uit dat de bezoekers die voorsprong nog verder zouden gaan uitbouwen, maar treffers bleven uit. White Stones kwam bovendien al vrij snel in de tweede helft op 3-5 en begon te geloven in een stunt en kwam zelfs tot op gelijke hoogte. Bij Veerhuys lukte daarna weinig meer en zelfs een overtal, na een tweede rode kaart voor White Stones, werd dermate zwak uitgespeeld dat de thuisploeg nog betrekkelijk makkelijk stand kon houden.