NieuwsVeerhuys 1

Winst Veerhuys1 in oefenduel bij Scagha (3-4)

By augustus 19, 2023 No Comments

18-8-2023.

Veerhuys speelde de eerste oefenwedstrijd van het seizoen bij en tegen Scagha. Het team uit Schagen dat is gepromoveerd naar de eredivisie. Het was jammer dat de kantine niet open was want er was redelijk veel publiek op dit oefenduel afgekomen. Veerhuys onder leiding van coach Anand Jagdewsing was met name in de eerste helft veel sterker dan de thuisploeg. De geelhemden uit Hoorn kregen heel veel kansen op een grote score maar het ontbrak aan de juiste afronding. Stefan Dol en Jesse Koeman scoorden wel, beiden op fraaie wijze, maar daarna haperde  de productie. De ruststand was 0-2.

 

In de tweede helft volgden al snel nog twee goals van Jesse Koeman en David Albert waardoor het 0-4 werd. Bij Veerhuys ontbraken nog veel spelers. Zo waren Mo Darri, Jorg Ooievaar, Storm van der Laan, Nigel Wijdenbosch en Lars Mettivier Meijer nog niet inzetbaar. Met slechts twee wissels begon het voor het Hoornse team conditioneel wat zwaarder te worden en ook leek de concentratie te verslappen. Uit twee van zulke momenten wist Scagha te scoren (2-4).¬† De tweede helft verving¬† junior Daan Spithoven keeper Marcel Ons bij ’t Veerhuys. De bezoekers uit Hoorn kregen nog veel kansen maar goed keeperswerk en de lat voorkwamen een hogere score. In de slotfase wist Scagha nog de aansluitingstreffer te maken waardoor de einduitslag 3-4 werd.

De volgende oefenwedstrijd voor HV Veerhuys is volgende week vrijdag tegen Hovocubo in sporthal Vredehof. Aanvang 20.00 uur.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel