Veerhuys 1

Winst Veerhuys op FC Eindhoven (7-3)

By maart 18, 2017 No Comments

Archieffoto

17-3-2017.

Voor Veerhuys was de winst op het hoog geplaatste  FC Eindhoven een prima prestatie. Bij een 4-2 voorsprong voor de thuisploeg wisselde de Brabanders in de slotfase hun keeper in voor een extra speler. Veerhuys profiteerde optimaal door vanaf eigen helft via o.a. fraaie boogschoten van Daari en Reus naar een 7-3 overwinning uit te lopen. Helaas voor de Hoornse ploeg won de concurrentie ook verrassend.

Uit het NHD door Vincent Schot

HOORN – Veerhuys heeft vrijdagavond voor een verrassing gezorgd door in eigen huis met 7-3 te winnen van FC Eindhoven. De zege op de nummer 3 van de ranglijst volgde op de rechtse directe die de Hoornse ploeg vorige week moest incasseren. Door een thuisnederlaag tegen TPP (2-4) kwam de formatie van trainer Antoine Gooyers toen in de gevarenzone terecht.

,,FC Eindhoven is een goede ploeg, maar je moet een aantal zaken niet vergeten. Zij treffen hierna ’t Knoopunt en een mannetje of vijf van hen moet zich morgen (zaterdag, red.) melden bij Oranje voor de interlands tegen België. Ik weet nog van vroeger dat je dat soort duels niet wil missen. Dus heb ik mijn spelers gezegd dat ze er vanaf het begin af aan vol op moesten klappen’’, deelt Gooyers na afloop de boodschap die hij eerder aan zijn ploeg meegaf.
Overtuigend
Waar de geelhemden hier nog wel eens moeite mee hebben, slaagden zij hier tegen de Brabanders goed in. Omdat de schoten die werden gelost ook nog eens overtuigend waren, zat de thuisploeg direct goed in de wedstrijd. Hoewel het desondanks FC Eindhoven was dat de score opende leverde het halverwege een 2-1 tussenstand op.
Gooyers was vooral vol lof over de gelijkmaker van jongeling Justin Baas. ,,Hij kwam naar binnen en schoot de bal stijf in het kruis. Wereldgoal.’’ Odinga Nimako zorgde vanaf tien meter voor de ruststand.

Leeg doel 
Nadat de bezoekers langszij kwamen, waren het Youri Akkerman en opnieuw Baas die het verschil op twee treffers brachten: 4-2. Reden voor FC Eindhoven om hun keeper op te offeren voor een extra veldspeler. ,,Het stond defensief goed bij ons’’, zei Gooyers daarover. ,,Toch ging de bal er een keer tussendoor en was het raak.’’
Het deed drie spannende laatste minuten veronderstellen, maar deze bleven uit doordat Veerhuys de rijen niet alleen goed gesloten hield, maar ook effectief was wanneer het de bal veroverde. Younes Daari, Dennis Pals en opnieuw Daari werkten deze in het lege doel.

Omdat TPP – de ploeg net boven Veerhuys – won van FC Eindhovens stadgenoot ZVV Eindhoven blijft de ploeg van Gooyers staan op een nacompetitieplek. ,,ZVV is onze volgende tegenstander. Voorlopig hou ik nog rekening met promotiedegradatieduels, maar om die nog te ontlopen moeten we in ieder geval van ZVV Eindhoven winnen.’’
Veerhuys-FC Eindhoven 7-3.


11. Koseoglu 0-1, 16. Baas 1-1, 18. Nimako 2-1, 21. Saadouni 2-2, 26. Akkerman 3-2, 31. Baas 4-2, 37. El Ghaadoui 4-3, 39. Daari 5-3, 40. Pals 6-3, 40. Daari 7-3.


Uit het Hoornsdagblad.nl

HOORN – HV Veerhuys heeft afgelopen vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om handhaving. Na de zeperd tegen concurrent TPP Rotterdam heeft de ploeg zich keurig herpakt. Tegen de nummer drie FC Eindhoven werd een 7-3 overwinning uit het vuur gesleept.

HV Veerhuys wist vooraf dat het allesbehalve makkelijk zou worden, aangezien FC Eindhoven uitstekend in vorm is en niet voor niets op de derde plaats bivakkeert. Echter is de Hoornse ploeg niet te onderschatten, dit werd afgelopen vrijdag weer duidelijk.

In de beginfase was het FC Eindhoven dat op een 0-1 voorsprong kwam. Jordany Martinus was de man die scoorde voor de bezoekers. Na de gelijkmaker van Justin Baas wist Odi Nimako een tien meter trap te verzilveren en zo een 2-1 ruststand neer te zetten.

In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers uit Eindhoven snel terug tot 2-2. Oualid Saadouni wist Barry de Witt al snel te verschalken. De Hoornaren lieten zich hier niet door van de wijs brengen, en nam weer een voorsprong in dankzij Youri Akkerman.

Veerhuys pakt door
Negen minuten voor tijd kon Justin Baas opnieuw juichen nadat hij de 4-2 wist te maken. Daarna ging FC Eindhoven met een vijfde veldspeler op zoek naar de aansluitingstreffer, welke er ook kwam via Abdelhak Ghaadoui.

Na de 4-3 wist HV Veerhuys door te pakken en te profiteren van de ruimte die er kwam door de vijfde veldspeler bij de bezoekers. Younes Daari, Dennis Pals en wederom Younes Daari tilden de stand naar 7-3.

AZ
Met twee doelpunten bewees de jonge Justin Baas wederom belangrijk te zijn voor het Hoornse HV Veerhuys. Coach Antoine Gooyers zal het om die reden erg jammer vinden dat de aanvaller bezig is aan zijn laatste seizoen bij de Hoornse zaalvoetbalploeg. Baas speelde meerdere jaren in de jeugdopleiding bij FC Volendam, maar koos ervoor om dit seizoen te gaan spelen bij Always Forward en HV Veerhuys. Volgend seizoen keert hij echter weer terug in de jeugd van het betaalde voetbal. Baas kreeg meerdere aanbiedingen, en heeft gekozen voor een overstap naar de jeugdopleiding van AZ.