MededelingenNieuwsVeerhuys A2Veerhuys C1

Wethouder Tap reikt oorkondes uit aan Veerhuys jeugd

By juni 16, 2017 No Comments

 

16-6-2017.

Wethouder Tap van de Gemeente Hoorn heeft oorkondes uitgereikt aan Veerhuys O19-2 en Veerhuys O15-1.

Beide Veerhuys teams werden kampioen in de Topklasse wonnen de play offs en behaalden de titel van West 1 en  uiteindelijk het Nederlands kampioenschap.

De Veerhuys O15 versloeg het Brabantse de Hommel in de finale met 5-1. Veerhuys O19 was in de finale  met een 3-1 overwinning te sterk voor FC Eindhoven.

Het was druk in de raadszaal van Hoorn, want meerdere nationale kampioenen uit Hoorn werden in het zonnetje gezet. Zo waren er onder andere oorkondes voor atletiek, judo en schaken. Al deze kinderen waren Nederlands kampioen.

Bij de jeugd teams werden de oorkondes door wethouder Tap van de gemeente Hoorn  uitgereikt aan de Veerhuys O19 en Veerhuys O15. Het leuke voor Veerhuys is dat ieder jaar weer een ander jeugdteam de landelijke titel pakt en dat zegt iets over de jeugdopleidingen van ’t Veerhuys.

Er volgt nog een foto met verslag in de regionale kranten.

Wij danken Ria en de gemeente Hoorn voor de prima organisatie op deze middag.

uit het NHD van 16 juni

Sportwethouder Ben Tap had het er maar druk mee vrijdagmiddag. In de raadzaal van het stadhuis van Hoorn reikte hij aan maar liefst 28 jonge sporters een onderscheiding uit. Allemaal verdienden zij deze voor een recent geleverde sportprestatie.

Megan Hollander was de enige sportster van boven de achttien. Zij kreeg dan ook de sportpenning overhandigd. De badmintonster van Hoornse BV werd hiermee in het zonnetje gezet voor de Nederlandse titels die zij pakte in het enkelspel, het dubbelspel en in het gemengd dubbelspel.
De overige 27 talenten gingen naar huis met een oorkonde. Dit is de Hoornse beloning voor sporters tot en met zeventien jaar die een aansprekende sportprestatie hebben geleverd. Vanaf achttien jaar komen stadgenoten in aanmerking voor de sportpenning. De oorkondes gingen naar de Nederlandse kampioenen: Veerhuys JO19, Veerhuys JO15, judoka Isabel Wiebers, inline-skater Ramona Westerhuis, schaakster Robin Duson, de turners Jaivey Blom en Jaimy Crouwel en naar badmintonner Finn Achthoven.

Wethouder Tap gaf zijn toehoorders tot slot nog mee: ,,We zijn trots op onze sporters. Ze hebben mooie resultaten behaald en dat belonen we graag met de uitreiking van de oorkondes en de sportpenning.’’

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel  Alle foto’s van Frank Fotograaf Brussel
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”276″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”640″ gallery_height=”480″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”1″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]