NieuwsVeerhuys 1

Volendam-Veerhuys 2-2

By november 13, 2021 No Comments

12-11-2021.

Het eredivisie duel tussen Volendam en Veerhuys eindigde in een gelijkspel. David Albert bracht Veerhuys al snel  via een mooie solo actie op voorsprong. De ruststand was 1-2 in Hoorns voordeel door wederom een goal van Albert. In de tweede helft vielen veel kaarten vanwege nou niet echt erge overtredingen. Coach Taki van Veerhuys ging wederom met een extra speler spelen en daar profiteerde Volendam van. Albert had een terugspeelbal niet onder controle en de bal ging kinderlijk eenvoudig binnen. 2-2 . Jorg Ooievaar kreeg twee maal geel. De eerste kaart was geen overtreding, de tweede vanwege niet tijdig afstand nemen. Ook Sem Biezen kreeg nog geel. De leidsmannen hadden niet hun beste avond.

Bron: NHD

Een enerverende wedstrijd waarbij RKAV Volendam en HV/Veerhuys de punten deelden na een 2-2 gelijkspel.

Na drie minuten keek de ploeg van Hoekema al tegen een 0-1 achterstand aan. David Albert van Veerhuys brak door aan de zijkant, omspeelde prachtig drie Volendammers en rondde knap af.

Volendam leek zich te herpakken na de achterstand en creëerde veel schotkansen. Keeper Marcel Ons van Veerhuys stond echter elke keer in de weg. Op een laag schot van Kevin Mühren had hij wel het nakijken en de thuisploeg trok de stand na vijftien minuten gelijk. Lang kon de ploeg hiervan niet genieten, want weer sloeg Albert toe en tekende daarmee ook voor de ruststand van 1-2.

,,Die achterstand tijdens de rust was zeer onnodig”, aldus Hoekema. ,,We waren voetballend beter en zorgden ervoor dat zij niet onder de druk vandaan kwamen. Als wij alleen onze kansen niet afmaken, tja dan straffen zij hun kansen wel af.”

Kort na rust werd de wedstrijd grimmiger en kreeg het arbitrale trio het lastiger. Jorg Ooievaar ontving de eerste gele kaart van de wedstrijd, waarna er nog drie zouden volgen. De 2-2 van Volendam viel op een manier die typisch was voor de wedstrijd. Coach Najib Taki van Veerhuys koos er ondanks de voorsprong voor met een extra veldspeler te gaan spelen en dat pakte verkeerd uit. Robin Kwakman pakte de bal van Albert af en kon de bal in het lege doel lopen voor de 2-2.

Acht minuten voor het laatste fluitsignaal viel er ook nog een rode kaart. Jorg Ooievaar van Veerhuys nam niet genoeg afstand bij een uittrap en kon vroegtijdig douchen.

zaalvoetbal eredivisie

VolendamHV/Veerhuys 2-2

Scoreverloop: 3. Albert 0-1, 15. Mühren 1-1, 18. Albert 1-2, 30. Kwakman 2-2. Rode kaart: Ooievaar (Veerhuys).