NieuwsVeerhuys 1

Versterkingen voor Veerhuys: Houssein Jabir en Marcel Ons naar Hoornse eredivisionist

By mei 1, 2020 No Comments
Bron: NHD – Vincent Schot

De selectie van Veerhuys voor het seizoen 2020/2021 krijgt steeds meer vorm. Houssein Jabir en Marcel Ons dragen na de zomer het shirt van de Hoornse zaalvoetbalclub.

Antoine Gooyers is in zijn nopjes met de twee aanwinsten, die volgen op de komst van de ervaren Nigel Wijdenbosch. ,,Misschien dat we iets minder scoringsdrift hebben dan afgelopen seizoen, maar als team zijn we veel sterker geworden’’, zegt de coach van Veerhuys, dat bij de rentree op het hoogste niveau zevende stond toen de competitie definitief werd stilgelegd.

Voormalig international Wijdenbosch maakt de overstap van FC Marlène. Ook Jabir droeg afgelopen jaar het blauw van de club uit Heerhugowaard, maar half februari stapte hij daar uit onvrede op. Hij deed dit samen met Nabil Akaazoun en Ismael Hamdaoui. Met de Almeerder krijgt Veerhuys er een fysiek sterke speler bij die vooral ’in de punt’ goed uit de voeten kan. ,,Maar hij is ook handig én scoort makkelijk’’, aldus Gooyers.

Marcel Ons komt over van ASV Lebo. Bij de hoofdstedelingen was de doelman afgelopen seizoen zijn plek onder de lat kwijtgeraakt aan Barry de Wit, de international die in het verleden nog het shirt van Veerhuys droeg. ,,En dus deed de kans zich voor dat hij naar ons wilde komen. Marcel is een topper, daar ben ik heel blij mee’’, zegt Gooyers over de komst van de Amsterdammer.

Het nieuws over het aantrekken van Jabir en Ons komt een dag nadat bekend werd dat club- én competitietopscorer Younes Daari vertrekt bij Veerhuys. Hij gaat naar stadsgenoot Hovocubo. Ook Mukhtar Suleiman gaat die kant op en keert dus niet terug in de Vredehof.

De trainer verwacht niet dat het bij de drie aanwinsten blijft. Hij is nog in gesprek met een aantal spelers, maar handen zijn er nog niet geschud.