MededelingenVeerhuys B1Veerhuys B2

Verrassende uitslag play -offs tussen Veerhuys B2 en B1 (2-2)

By april 2, 2016 No Comments
Archieffoto

Archieffoto

1-4-2016

Ook in de play-off wedstrijd van de topklasse voor B teams troffen de Veerhuys teams elkaar. Het werd een enorme verrassing, want de Veerhuys B1 had niet de vorm die ze het gehele jaar wel hadden en de Veerhuys B2 is juist groeiende. Het werd 2-2 in een wedstrijd die ietwat hectisch eindigde. Volgende week is de return in de Vredehof.

Het verslag van onze vliegende reporter:

Veerhuys B1 en Veerhuys B2 gelijk in eerste play-off duel

 Het eerste duel in de play-offs tussen HV/Veerhuys B1 en B2 eindigde gisteravond in een enigszins verrassende 2-2.  Werd aan het begin van het seizoen door sommige kenners nog gezegd dat de B2 weinig tot niets te zoeken had  in de Topklasse, gisteravond bleek dat deze kenners zich lelijk vergist hebben. Met een gedurfde tactiek waarbij een uitstekend mee voetballende doelman Max Tilleman steeds zorgde voor een man meer situatie, werd de B1 bij tijd en wijle van het kastje naar de muur gevoetbald. De B1, de gedoodverfde aspirant landskampioen, kwam wel op voorsprong. Bij rust stond het door een schot van Justin Baas 0-1.

In de tweede helft werd door diezelfde Justin Baas 0-2. De B2 gaf echter niet op. Uit een uitstekende pass van Jay van Ooyen schoot Sem Biezen de 1-2 binnen. Het is jammer dat Jay ons aan het eind van het seizoen gaat verlaten en zijn voetbal carrière voor gaat zetten in het betaalde voetbal.

Met nog vier minuten op de klok pakte de spits van de B1 (Max) vanwege commentaar op scheidsrechter de heer Link een gele kaart. In de twee minuten die daar op volgde liet de B2 zich van zijn beste kant zien.

Gelukkig voor de B2 viel de gelijkmaker. Uit een pass van Stef Kerkhoff schoot Sem Biezen de 2-2 binnen. De B2 rook bloed en drukte in de laatste minuten nog even door. Nowel Ooievaar had de 3-2 op zijn voet. Maar zijn schot kon op het laatste moment geblokt worden. Het bleef dus bij 2-2.

Natuurlijk is er een compliment voor coach Ellen met haar gedurfde tactiek en aan alle spelers van de B2 waarvan niet er één verzaakte. Een heerlijk avondje zaalvoetbal.

Mijn complimenten.

Marc.