Veerhuys D3

Verlies voor D3 in Volendam (3-1)

By februari 9, 2019 No Comments

8-2-2019.

Veerhuys D3 trof een in Volendam een fellere tegenstander. Jesse opende voor Veerhuys de score 0-1. Na de gelijkmaker van de thuisploeg vielen er binnen kort tijdsbestek nog twee tegengoals.

Verslag Hugo:

Veerhuys D3 verliest geflatteerd van Volendam D2 met 3-1

Met een paar dikke overwinningen op Hovocubo D3 en Zwaag was Volendam in de achtervolging op onze mannen en vrouw van ’t Veerhuys dat met 3 overwinningen knap de eerste plek bezette. De uitwedstrijd in Volendam beloofde dus een topper te worden met de eerste plek als inzet.

Je zou denken dat ’t Veerhuys mogelijk wat zenuwachtig zou zijn maar daar was de eerste 10 minuten weinig van te merken. ’t Veerhuys begon lekker fel en met goed combinatiespel aan de wedstrijd. Met enkele goede acties en snel combineren werden er kansen gecreerd wat na ongeveer 8 minuten resulteerde in het eerste doelpunt. Een combinatie tussen Nick en Jesse eindigde met een knappe goal na een mooie lichaamsbeweging van Jesse, 0-1 Veerhuys!

Geen vuiltje aan de lucht zou je denken maar het tempo van ’t Veerhuys begon na de openingstreffer wat weg te zakken en Volendam, dat sterk en dicht op de man verdedigde, kwam plots terug in de wedstrijd. De grote spits van de Volendammers wist er met fysiek spel 1-1 van te maken. Doordat ’t Veerhuys geen antwoord had op het dicht op de man spelen van Volendam en het tempo erg laag bleef, lagen binnen een paar minuten tijd ook de 2-1 en 3-1 in het net. Op het einde van de 1e helft begon het weer iets beter te draaien bij ’t Veerhuys wat vlak voor de rust resulteerde in een grote kans voor Anouk. Helaas ging de bal net voor het Volendamse doel langs maar wat erger was is dat Anouk zich daarbij blesseerde. Dat ’t Veerhuys de aansluitingstreffer niet wist te maken frustreerde diverse spelers en dat kwam het spel helaas niet ten goede.

Over de tweede helft kunnen we vrij kort zijn. Het leverde een zelfde spelbeeld op als de eerste helft en dan hebben we het helaas niet over de goede eerste 10 minuten. ’t Veerhuys speelde te gehaast en Volendam bleef strak op de man verdedigen. De gelegenheidscheidsrechter liep plichtmatig langs de lijn en greep voor beide zijden niet in. Aangezien Volendam voor stond wachtten zij rustig tot ’t Veerhuys zou gaan jagen om de bal te heroveren maar dit gebeurde in een te laag tempo waardoor er aan beide zijden in de tweede helft weinig spannends meer viel te beleven.

Helaas eindigde de wedstrijd in een 3-1 verlies waarbij het gevoel overheerste dat er voor ’t Veerhuys veel meer in had gezeten. Door deze conclusie zijn we er van overtuigd dat we later in het seizoen nog zeker een kans zullen krijgen in de thuiswedstrijd tegen Volendam om ons te revanceren! Voorlopig moeten we echter de eerste plaats aan Volendam overdoen en zal er pas op 6 maart tegen Hovocubo D3 in de Kreek weer de gelegenheid zijn om deze plek terug te veroveren. Gescoord: Jesse 1x