Veerhuys D1

Vennewater ten koste van D1 titel West 1

By april 20, 2014 No Comments

20-4-2014.

Het was een zonovergoten dag deze paasdag, het was  ook de dag waarop Ajax de finale bekerwedstrijd verloor van PEC met 5-1 en  tevens de dag waarop Veerhuys D1 de landstitel overdroeg. Veerhuys D1 miste een hand vol spelers vanwege allerlei buitenlandse veldtoernooien, maar gelukkig kon de helft van het team wel aanwezig zijn. Top boys.

De D1 werd aangevuld met jongere spelers  uit de D2. Veerhuys D1 was in begin gelijkwaardig, kreeg ook mogelijkheden maar liet een nerveuze indruk achter. Een vrije schop in de 2e minuut werd door keeper Robin gepareerd, maar Vennewater profiteerde via de rebound voor de 0-1. In de reguliere competitie was Vennewater als nummer 1 naar voren gekomen, maar Veerhuys D1 (de nummer 2 van de competitie), was aan een goede reeks bezig.

Het zat er deze dag echter niet in waardoor de Nederlandse titel in andere handen zal overgaan.  Een tegengoal uit een corner en wederom uit een vrije schop tegen in ondertal (Jesper kreeg geel) brachten de beslissing. De laatste goal kwam uit een 2 tegen 1 situatie omdat er bij de press drie man voorin op een lijn bleven staan.Vennewater won met 0-4 en werd daarmee kampioen van West 1. Zij zullen in mei te  Sittard pogen op het NK de algehele titel te veroveren. Felicitaties aan het team uit Heiloo en succes op 17 mei.

film1     Video Sportsinterest: Finale Topklasse Vennewater D1 – HV/Veerhuys D1