NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys1 wint van Feyenoord (5-1). Debuut A junior Jeffrey in Vlaggeschip Veerhuys.

By oktober 3, 2020 No Comments

2-10-2020.

Wat een weelde zou onze oud voorzitter zingen, want alweer wist Veerhuys in de eredivisie drie punten aan het totaal toe te voegen. In Hoorn zonder publiek werd TPP Feyenoord met 5-1 verslagen. Leuk om te vermelden is ook dat 1e jaars A-junior Jeffrey de Moel zijn debuut maakte in de hoofdmacht. De doelpunten kwamen op naam van Hakopov, Jabir, Wijdenbosch (2) en Biezen.


Bron NHD

Veerhuys en Hoessein Jabir: het blijkt al vroeg in het seizoen een goed huwelijk

Foto Marcel Rob

Of het nodig was? Op het oog niet. De bal van Bart Overtoom leek ook binnen te gaan bij de tweede paal als Hoessein Jabir deze niet nog met het puntje van zijn grote teen had beroerd. Zekerheid voor alles, zal hij gedacht hebben. En dus kwam de 2-0 van Veerhuys tegen TPP/Feyenoord op naam van Jabir.

Het was alweer de derde treffer van dit seizoen voor de nieuwkomer bij de Hoornse eredivisionist. Vorig jaar droeg Jabir nog het shirt van FC Marlène. Daar kon hij langer blijven, maar hij koos ervoor te vertrekken. Dat hij zou neerstrijken in Hoorn, dat wist de Almeerder toen nog niet. In sportcentrum Vredehof mogen ze de handjes dichtknijpen dat hij toehapte toen Nigel Wijdenbosch, die vanuit Heerhugowaard ook naar Veerhuys vertrok, hem polste of hij hem niet wilde volgen.

Het is niet alleen vanwege zijn doelpuntenproductie dat Jabir dit nog prille seizoen al vaker heeft laten zien een meerwaarde te zijn voor Veerhuys. Met zijn grote, sterke lijf kan coach Antoine Gooyers hem gebruiken als aanspeelpunt voorin, maar tegen de Rotterdammers liet hij met zijn snelheid, techniek en overzicht zien net zo gemakkelijk op de flank uit de voeten te kunnen.

Op zijn beurt is Jabir zelf ook blij met zijn komst naar Hoorn. ,,Ik was het plezier in het zaalvoetbal kwijtgeraakt’’, vertelt de speler die met hoofdklasser NSC Nijkerk ook actief is op het veld. ,,Dat heb ik hier weer teruggevonden.’’

Tegen TPP/Feyenoord was Jabir voor rust veruit de gevaarlijkste speler van de thuisclub. Hij tekende dus voor de tweede treffer van de avond, maar zijn teller had nog verder moeten oplopen. Na afloop is hij de eerste om hiermee in te stemmen: ,,Ik had er nog twee moeten maken.’’

Vooral de eerste kans die hij kreeg om te scoren was fraai én onderstreepte de mogelijkheden van Jabir. Hij kreeg de bal aangespeeld op de Rotterdamse helft, speelde een inlopende ploeggenoot aan om direct daarna zelf de diepte te zoeken. De pass die volgde was precies in de loop, maar Jabir schoot nog net op de uitgestrekt linkerhand van de goalie van de bezoekers. Niet veel later was er een identieke situatie, inclusief de afloop.

,,Daar baal ik heel erg van. Zeker omdat dit de ploegen zijn waar tegen je je doelpunten kunt maken. Dat is goed voor je zelfvertrouwen én voor het doelsaldo’’, baalt Jabir na afloop.

Toch eindigde de avond voor zijn ploeg aan de positieve kant van de balans. Veerhuys had immers geen kind aan de Rotterdammers en liep na rust weg tot 5-1. De Hoornse ploeg blijft daarmee ongeslagen met tien punten uit vier duels.

Veerhuys-TPP/Feyenoord 5-1

15. Hakopov 1-0, 18. Jabir 2-0, 21. Wijdenbosch 3-0, 24. Wijdenbosch 4-0, 26. Biezen 5-0, 33. Labriki 5-1.


2020-10-02 Zaalvoetbal, Eredivisie
HV Veerhuys – Feyenoord Futsal

Sportcentrum Vredehof, Hoorn

RUSTSTAND 2-0, EINDSTAND 5-1

LIVE UITZENDING van Leo Giovannangelo, sportverslaggever uit Hoorn, ook op YouTube en Twitter