NieuwsVeerhuys 1

Veerhys 1 wint uit bij Veenendaal (5-8) en laat 15 jarige junior Sepp debuteren

By januari 15, 2024 No Comments

12-1-2024.

Veerhuys reisde af naar Veenendaal met een kleine selectie en mede ook daardoor kreeg de 15-jarige Sepp van der Laan speelminuten. Een uniek debuut want broer Storm die ook nog junior is heeft al een basisplaats in de hoofdmacht uit Hoorn.

Het team speelde echter geen sterke wedstrijd. Veerhuys kwam op achterstand en moest in de 2e helft de winst nog binnen slepen. Uiteindelijk werd het 5-8 voor de bezoekers.

De komende wedstrijd is op 19 januari thuis tegen zvv Ede.

zaalvoetbal – Eredivisie

Bron: NHD

’Een verloren wedstrijd’, dacht Anand Jagdewsing. Maar Veerhuys legde zich niet neer bij de nederlaag en zette de wedstrijd volledig op z’n kop. De treffer van David Albert bleek de start van een bijzondere slotfase.. ,,Dankzij dat doelpunt kregen wij de geest’’, zag Jagdewsing. De inhaalrace veranderde in een uitlooprace: 5-8.

Veerhuys reisde met slechts zes veldspelers af naar Veenendaal, maar creëerde in de eerste helft legio kansen. Die werden – op twee na – gemist. ,,En we kregen doelpunten tegen na domme acties van onzelf’’, baalde Jagdewsing.

De coach stak ook de hand in eigen boezem. Hij zette bij een 3-2 achterstand een meevoetballende keeper in. ,,Dat was kennelijk niet voor iedereen duidelijk, want we leden direct balverlies, waardoor het 4-2 werd.’’

Bij 5-2 zakte de moed in de schoenen, maar er bleek in de resterende tweehonderd tellen veel reparatiewerk mogelijk voor de Hoornse formatie. In de laatste vijftig seconden scoorde Veerhuys nog eens drie keer.

Veenendaal-Veerhuys 5-8 (2-1). Doelpunten Veerhuys: Albert (3), Stom van der Laan (2), Van Londen (2), Dol.