Veerhuys 1

Veerhuys 1 wint in Schagen (4-7)

By november 10, 2018 No Comments

9-11-2018.

Veerhuys 1 heeft twee gezichten. De eerste helft bleek nu ook weer te eindigen met een ruime  1-5 voorsprong. Vervolgens,  in het tweede bedrijf  mag de tegenstander weer in de wedstrijd  komen en tegen het einde wordt dan uiteindelijk het spel weer beslist in Hoorns voordeel.  Het team krijgt echter wel te makkelijk te veel goals tegen. Hoe dan ook de drie punten gingen in de tas mee met de koploper middels de 4-7 winst tegen Scagha.


Bron NHD Westfriesland

Na zeven speelronden is Veerhuys nog altijd de trotse koploper van de eerste divisie A. Vrijdagavond wonnen de Hoornse zaalvoetballers van Scagha’66.

Peter van der Slikke kan onmogelijk ontevreden zijn over de cijfers die zijn ploeg dit seizoen kan overleggen. ,,We staan bovenaan, zijn nog ongeslagen, scoren het meest van de competitie en hebben een prima doelsaldo’’, zegt hij dan ook. Toch toont de coach zich al een aantal weken kritisch over het spel van zijn ploeg. Ook nu weer.

,,Ik herhaal mezelf al een aantal weken. Voor rust spelen we goed en na de pauze niet. Vandaag stonden we na de eerste helft ook weer met 1-5 voor, maar laten we Scagha na de pauze terugkomen in de wedstrijd doordat we onze eigen kansen niet afmaken en de goals te gemakkelijk weggeven.’’

Hij snapt dat het vreemd kan overkomen op de buitenwacht. ,,Ik wil helemaal niet zuur klinken of zo. We zijn een hoop dragende spelers kwijtgeraakt en hebben nu een jonge ploeg. We mogen dus fouten maken, maar ik wil alleen dat we ervan leren. Het zijn namelijk geen afstandsschoten die we tegen krijgen. Deze ploeg kan nog veel beter, maar dan moet je dus wel lering trekken uit je fouten. Dat is wat ik bedoel met mijn kritiek op onze duels.’’

De trainer praat erover met zijn spelers tijdens de trainingen, maar vooralsnog slaagt Veerhuys er dus nog niet in om de mindere tweede helft uit het systeem te krijgen. ,,Wat dat betreft is het inderdaad goed dat we voor rust steeds zo veel goals maken’’, beaamt Van der Slikke. ,,Daardoor blijven we aan de goede kant van de score.’’

Scagha’66-Veerhuys 4-7.

Boukens 1-1, Daari 1-2, Darri 1-3, Buurman 1-4, Schaap 1-5, Schaap 4-6, Darri 4-7.

Bron NHD Schagen

Cijfermatig viel het na een desastreuze eerste helft uiteindelijk nog mee, 4-7. In het veld kreeg Scagha de rolverdeling in de Eerste Divisie zaalvoetbal door Veerhuys duidelijk uitgemeten.

De koploper die van het hoogste niveau terugviel was technisch superieur. En profiteerde van fouten die Scagha zich op dit niveau niet kan permitteren. Dat is door coach Edwin Russer al vaker vastgesteld.

Dat scherpe concentratie in deze afdeling wordt gevraagd en tegenstanders niets in de schoot moet worden geworpen. Zoals Scagha aan het eind van de eerste helft deed. Toen de 1-0 van Brent Braaksma al in 1-2 was omgezet.

En Scagha met nog een inzet van Jeroen Pater op de paal nog even het idee kreeg mee te doen met de grootmeesters van de Eerste Divisie. Toch stond het halverwege ineens 1-5 omdat de thuisclub in een weer goed gevulde Groeneweghal wel heel erg vrijgevig bleek.

Dat Scagha er in de tweede helft aanvankelijk nog een wedstrijd van wist te maken was een compliment waard. En bovendien tekenend voor de veerkracht waar de ploeg ook over beschikt. Pater (2) en Nick Broersen brachten de spanning bij 4-5 helemaal terug.

En frustreerden daarmee een tegenstander die het, inclusief de keeper, even kwijt was. Toen Jeroen Smit zich na een verre uitworp liet verrassen kon het betere Veerhuys alsnog toeslaan. Waarna de 4-7 voor de statistieken was.


Bron Leo Giovannangelo

2018-11-09 Zaalvoetbal, Eerste Divisie A, Scagha’66HV Veerhuys, Groeneweghal, Schagen

’t Veerhuys uit Hoorn blijft koploper in de Eerste Divisie A van de Nationale Zaalvoetbalcompetitie. In de uitwedstrijd tegen Scagha’66 maakte de ploeg van Peter van der Slikke geen fout, 4-7, en blijven de Hoornaren op koers voor het kampioenschap.

Op papier zou je geen moeilijke avond verwachten voor Veerhuys Futsal want de ploeg uit Hoorn draait prima, scoort makkelijk en de tegenstander is na een poos afwezigheid weer terug op het landelijke niveau. Het bleek ook wel in de wedstrijd want zonder noemenswaardige problemen bereikte de Hoornaren de rust met een 1-5 voorsprong. Na de rust werd het verhaal anders want zoals al eerder in de competitie zakte concentratie bij ’t Veerhuys ver weg en kon Scagha’66 terugkomen in de wedstrijd tot 4-5. Op tijd stelde de ploeg van Peter van der Slikke orde op zaken en won uiteindelijk met 4-7.

Na afloop sprak verslaggever Koen Roozendaal met Peter van der Slikke, oefenmeester van ’t Veerhuys uit Hoorn.
https://youtu.be/RvYksHQe1pI
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/d81Pur3HQogis8r

Aanstaande vrijdagavond 16 november 2018 speelt ’t Veerhuys uit in Heerhugowaard tegen de reserves van FC Marlène.

Lees hier het verslag van Koen Roozendaal voor XYTO Media:
https://www.nieuwsuitwestfriesland.nl/…/hv-veerhuys-laat-he…
https://www.schagerdagblad.nl/…/leerzame-avond-voor-scagha66
https://www.xyto.nl/dagbladen

Luister elke zondagmiddag tussen 13:00 en 17:00 uur naar Sport Actueel op WEEFF via de Ziggo kabel, in de ether op 103.9 mhz (tevens 105.8 mhz en 107.1 mhz) en WEEFF.NL. (andere aanbieders kunt u vinden op onze website)
Uitzending Gemist op WEEFF Radio? Kijk dan op mixcloud.com en geef als zoekopdracht sport actueel.

Via de onderstaande links kunt u eerdere afleveringen of interviews terug luisteren of downloaden voor eigen gebruik. Bij gebruik op websites, Social Media of andere media bronvermelding toepassen.

https://giovannangelo.stackstorage.com/s/NiugQXMNpcPo2dV
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/OuZtw9Bhxcp5PgT

Abonneer ook op mijn JoepTjoep kanaal voor meer beeld:
https://www.youtube.com/channel/UCH_9H73cpkxff5yTfHhd5eA


Jong Veerhuys moest deze avond haar meerdere erkennen tegen Vedette 1. Deze routiniers waren letterlijk en figuurlijk nog een maatje te groot voor onze youngsters. Uitslag 2-6.