Veerhuys 1

Veerhuys 1- Volendam (1-4)

By februari 24, 2018 No Comments

23-2-2018.
Veerhuys 1 speelde een goede eerste helft(1-1), maar maakte in bedrijf twee weer dezelfde keuzes als in de eerdere wedstrijd. Het resultaat een 1-4 nederlaag tegen een goed verdedigend Volendam dat hier wel raad mee wist. 


Bron NHD

Foto Theo Groot

Veerhuys komt tegen ZVV Volendam overal net tekort

Nee, het was het allemaal net niet wat Veerhuys gisteravond liet zien in het thuisduel met ZVV Volendam. Passes kwamen onvoldoende aan, loopacties werden niet altijd goed begrepen en de kansen die de ploeg kreeg, werden niet overtuigend ingeschoten.

Tel daarbij op dat ZVV Volendam een zeer lastig te bespelen team is en dan wordt het heel moeilijk om de punten in eigen huis te houden. En dat gebeurde dan ook niet. De bezoekers keerden met een 1-4 overwinning terug naar het vissersdorp, waardoor de ploeg uit Hoorn zich nu kan gaan richten op een plekje in de middenmoot.

De 0-1 van Ron Keizer is misschien wel typerend voor de avond. Veerhuys-doelman Barry de Wit weet in eerste instantie een inzet van Danny Tol nog te keren, maar vervolgens belandt de bal op ongelukkige wijze via het lichaam van Keizer in het doel. ,,Hij had het niet eens door dat de bal tegen hem aankwam”, aldus De Wit over de onfortuinlijke openingstreffer.

Toch mag even later ook Veerhuys van geluk spreken als de van een schorsing teruggekeerde Younes Daari de gelijkmaker binnen schiet. Zo is zijn inzet duidelijk houdbaar, alleen vergeet de voor de rest prima keepende Patrick Bont zijn been goed tegen de bal te zetten.

Wat volgt is een aantrekkelijke eerste helft met kansen over een weer. Eerst krijgt Daari een prima mogelijkheid na goed drukzetten en vervolgens kan Jorg Ooievaar de thuisclub op voorsprong zetten. Maar beiden drukken niet overtuigend genoeg af. ,,Ik denk dat wij het in de eerste helft hebben laten liggen. We kregen toen echt prima kansen”, aldus De Wit.

Na de pauze loopt het een stuk minder aan de kant van de thuisploeg. Volendam blijft stug verdedigen en het lukt Veerhuys niet om de oranje muur te doorbreken. Ja, zo af en toe openen Mo Darri en Daari de truckendoos, maar meer dan een paar scheurtjes in de defensie van de bezoekers levert het niet op.

Aan de andere kant is het wel raak als niemand antwoord heeft op een verre vrije trap van de ervaren Maurice Buijs. Hoewel er dan nog genoeg tijd is om de schade te repareren, is dan al duidelijk dat het niet de avond van Veerhuys is. Zeker als het 1-3 wordt na een lange bal van achteruit, die door de gasten simpel wordt verlengd.

Ook een extra veldspeler levert niet het gewenste resultaat op. Sterker nog, als meevoetballende keeper loopt Dennis Pals tegen zijn tweede gele kaart op door op een onnodige plek een overtreding te maken. En dat is de definitieve doodsteek voor Veerhuys. Immers kan ZVV Volendam daarna heerlijk de tijd vol spelen en op het juiste moment de trekker overhalen.

Door de nederlaag is het uitzicht op plek 4, de positie die recht geeft op de play-offs, zo goed als verdwenen.

,,Als we mee wilden doen om de play-offs hadden we vandaag en vorige week moeten winnen. Maar we hebben er ten opzichte van vorige week wel voor gevochten. De punten komen dus wel weer. Al is het dan wel voor een plek in de middenmoot”, besluit doelman De Wit.

Veerhuys-ZVV Volendam 1-4.

3. Keizer 0-1, 7. Daari 1-1, 27. Buijs 1-2, 29. Kwakman 1-3, 36. Kwakman 1-4. Bijz. rood: Dennis Pals (Veerhuys/2x geel).


Bron Leo Giovannangelo

2018-02-23 Zaalvoetbal, Eredivisie, Veerhuys Futsal – ZVV VolendamSportcentrum Vredehof, Hoorn

’t Veerhuys uit Hoorn heeft gisteravond wederom een nederlaag moeten incasseren. In eigen huis was Volendam te machtig voor de Hoornaren, 1-4.

De blamage van vorige week thuis tegen FC Marlene, het werd een zeperd van 0-8, had aardig nagedreund maar ’t Veerhuys begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Veel kansen werden er echter niet gecreëerd want beide ploegen hadden hun defensie op orde. Toch opende “Het Andere Oranje” de score toen met enig fortuin Ron Keizer de Hoornse doelman passeerde, 0-1. Younes Daari tekende voor de ruststand van 1-1. Na de rust was het de ervaren Maurice Buijs die de Volendammers weer op een voorsprong zette en kort daarop Robin Kwakman die voorsprong uitbreidde naar 1-3. Het werd een fellere wedstrijd en Veerhuys zette alles op alles om nog iets van de wedstrijd te maken maar de hechte verdediging van Volendam was niet te beslechten. Toen Dennis Pals met zijn tweede gele kaart kon inrukken was het pleit beslecht. Robin Kwakman benutte de numerieke meerderheid voor de 1-4. Ondanks het inbrengen van een vijfde veldspeler kon ’t Veerhuys geen goal produceren en verloor het voor de tweede keer op rij in eigen huis.

Na afloop spraken we allereerst met Lars Ursem, een van de jonge talenten van ’t Veerhuys.
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/UDYPcwwyy3l8XAQ
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/YRp5X6mEHAHEGoz

Dan naar de trainers. Eerst Hjalmar Hoekema die aan zijn vierde seizoen in Volendam bezig is.
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/JSB7FspXRdbaKW4
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/tVHcC6e3C42TbQE

En tot slot Antoine Gooyers, de teleurgestelde coach van ’t Veerhuys.
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/kPugUgWSS4AvJvY
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/nXnxin2zMG9FG3K

’t Veerhuys speelt zaterdagavond 10 maart uit in Apeldoorn tegen WSV.

Luister ook elke zondagmiddag tussen 13:00 en 17:00 uur naar Sport Actueel op WEEFF, via de kabel, op 103.9 mhz (tevens 105.8 mhz en 107.1 mhz) en WEEFF.NL. (andere aanbieders kunt u vinden op onze website)

Hieronder tevens het verslag van XYTO Media / Koen Roozendaal over deze wedstrijd.
https://www.nieuwsuitwestfriesland.nl/…/hv-veerhuys-buigt-v…

En hier het radioverslag van http://www.zaalvoetbalstream.nl.
https://giovannangelo.stackstorage.com/s/bv8oPFf8ftVAR5k


Bron: hoornsdagblad.nl

Veerhuys buigt voor zvv Volendam

Foto Leo Giovannangelo

HOORN – Net zoals vorige week moest HV Veerhuys afgelopen vrijdagavond een nederlaag incasseren. In eigen huis verloor de ploeg van ZVV Volendam, 1-4.

,,In de eerste helft waren we wel goed” vond Barry de Wit. ,,Toen hebben we teveel kansen gemist”. Veerhuys wist een 0-1 achterstand gelijk te trekken door een doelpunt van Younes Daari.

,,We hebben een paar ongelukkige doelpunten tegen gekregen. Als je op achterstand komt tegen Volendam dan kunnen zij vanuit hun organisatie gaan verdedigen” vertelt de sluitpost. ,,Dan wordt het heel lastig om nog kansen te creëren”.

Na rust konden de Volendammers uitlopen naar een 1-4 overwinning. ,,Als we de kansen in de eerste helft hadden afgemaakt en voor hadden gekomen dan had er wel meer ingezeten. Maar op basis van de tweede helft niet echt”.