Veerhuys 1

Veerhuys verliest

By april 22, 2017 No Comments

21-4-2017.

Veerhuys 1 had aan 1 punt genoeg voor handhaving op het hoogste niveau. Het zat er tegen Hovocubo echter niet in. De gasten wilden winnen en waren een maatje te groot. Bij Veerhuys ontbraken Justin , Ferdi en Issy . De thuisploeg kreeg in het begin kansen, maar qua beweging en conditioneel leken de bezoekers fitter. Uitslag 0-6.  Bij Veerhuys heeft coach Antoine Gooyers aangegeven een stapje terug te doen na jarenlange trouwe dienst. Hij wordt opgevolgd door het duo Ferdi en Jaap Kaleveld. Met nog 1 uitwedstrijd voor de boeg tegen Lebo heeft Veerhuys 1 het heft nog immer in eigen hand. Het wordt nog een zeer spannende laatste ronde. Het uitgebreide wedstrijd verslag  van Veerhuys – Hovo volgt later hier op de site.

Uit het NHD – door Vincent Schot

Veerhuys in lastig parket na nederlaag in heerlijke derby

Ook de tweede Hoornse derby van dit zaalvoetbalseizoen is een prooi geworden voor Hovocubo. In Sportcentrum Vredehof trakteerde het Veerhuys vrijdagavond op een 0-6 nederlaag. De thuisclub is daarmee in een lastig parket terecht gekomen. Om zich rechtstreeks te handhaven in de eredivisie moet er volgende week in Amsterdam gewonnen worden van uittredend landskampioen ASV Lebo. Lukt dit niet, dan wacht het spelen van promotiedegradatieduels.
De formatie van trainer Antoine Gooyers had zich tegen Hovocubo al kunnen verzekeren van een langer verblijf op het hoogste niveau. Daarvoor had het wel El Clásico moeten winnen. Een lastige opgave gezien het verschil in kwaliteit, maar niet gezien de beginfase van het duel.

Uitblinkende keepers

Veerhuys begon immers prima aan de krachtmeting met de ploeg die heel andere sores heeft. Hovocubo wil in de laatste duels de tweede plaats op de ranglijst vasthouden om zo een thuisvoordeel te bemachtigen voor de play-offs om de landstitel. De geelhemden speelden fris van de lever en lieten zelfs de eerste grote kansen van het duel noteren. Vooral Dennis Pals was dicht bij de openingstreffer, maar hij zag Hovocubo-goalie Dave Stet een onmogelijke redding verrichten.

Ook voor de andere goal werd het steeds drukker. Waar Stet zich aan de ene kant van het veld liet gelden, deed Barry de Wit dit aan de andere kant; onder meer door een pegel van Amir Molkarai fraai tegen de lat te tikken. Hoewel de keeper van Veerhuys uiteindelijk zes keer de bal uit het net moest halen, groeide hij uit tot de beste man aan de kant van zijn ploeg en misschien zelfs wel van het veld.

Kansen afronden

De openingsgoal viel uiteindelijk na elf minuten toen international Yoshua St. Juste een prima pass van Dennis Selbach van dichtbij binnen werkte. Voor rust slaagde Hovocubo hier nog één keer in, ditmaal was het Molkarai die scoorde. Hij veranderde een schot van Mossaoui dusdanig van richting dat deze wél aan de goede kant van de paal achter De Wit verdween.

„We begonnen zeker goed aan de wedstrijd. Jammer genoeg beloonden we onszelf daar niet voor. Weer niet, inderdaad. Ik kreeg vandaag nog van iemand een app’je met de vraag wat ik mijn ploeg dit seizoen nou kan verwijten. Nou, dat we niet scoren. Op de training zet ik zelfs opgestapelde banken in het doel zodat ze gedwongen worden om hoog binnen te schieten. Dan is een keeper vaak kansloos. Kijk maar naar hun 0-3. In de eerste helft was het beslist niet onmogelijk, maar we lieten het na om op voorsprong te komen”, blikte Gooyers, die en passant liet weten na dit seizoen te stoppen als trainer van Veerhuys, terug op de eerste twintig minuten.

Kapot gespeeld

De energie die zijn spelers in de wedstrijd moesten leggen om het hoge tempo van het steeds beter spelende en sneller combinerende Hovocubo bij te houden, brak Gooyers ploeg na rust op.

„Zij zijn natuurlijk sowieso de betere ploeg van de twee. Het vergt veel om die jongens bij te houden. Dat merkte je in de tweede helft.”

De teller liep daarin dus uiteindelijk op tot een half dozijn, maar veel belangrijker dan de nederlaag was de dreiging die hierdoor is ontstaan van het moeten spelen van de nacompetitie. Veerhuys staat nu gelijk met WSV (20 punten) en weet TPP (19 punten) en ZVV Eindhoven (18 punten) nog onder zich. De Hommel degradeerde vrijdag officieel. „We moeten volgende week winnen bij ASV Lebo om die twee onder ons te houden. Lukt dat niet dan valt er niet veel te rekenen aangezien TPP tegen De Hommel speelt.’’

Veerhuys-Hovocubo 0-6.

9. St. Juste 0-1, 12. Molkarai 0-2, 26. Molkarai 0-3, 34. Mossaoui 0-4, 36. El Adel 0-5, 38. St. Juste 0-6.

Foto’s: Gerrie Meijer
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”266″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”640″ gallery_height=”480″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”1″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]