NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys zet de ranglijst heel even ondersteboven

By november 4, 2017 No Comments
Bron: NHD

Veerhuys zet de ranglijst heel even ondersteboven

Het is weliswaar niet van hele lange duur, maar toch staat het er deze vrijdagavond maar mooi: Veerhuys is de koploper van de eredivisie zaalvoetbal. De Hoornse ploeg heeft zojuist in eigen huis gewonnen van WSV en brengt het puntentotaal daarmee op twaalf uit zes gespeelde duels. Omdat er op veel andere velden pas een uur later is afgetrapt gaat het daarmee onder meer ’t Knooppunt en Hovocubo voorbij. Het is een positie waar zelfs de meest verstokte Veerhuys-fan zes wedstrijden geleden niet van had durven dromen.

De bespelers van de Vredehof zetten dit jaar immers in op lijfsbehoud. Dat de ranglijst nu dan ook op zijn kop lijkt te staan is een uitzonderlijke prestatie van de ploeg van coach Antoine Gooyers. De door hem geformuleerde doelstelling is gezien de dramatische voorbereiding op het seizoen – waarin de trainers voorganger Jaap Kaleveld sneuvelde – en de wel heel drastisch doorgevoerde verjonging prima te billijken.

Het maakt van de thuiswedstrijd tegen het Apeldoornse WSV dan ook een belangrijke, legt Mo Darri na afloop uit: ,,Dit is een ploeg met dezelfde doelstelling als wij, een club die zich wil handhaven op dit niveau. We staan er momenteel dan wel goed voor, maar veel belangrijker is dat we het gat met dit soort teams al zo vroeg mogelijk, zo groot mogelijk maken. Een lekkere overwinning dus.’’

In de eerste helft lijkt de vierde seizoenszege makkelijk tot stand te komen. Veerhuys countert zich twee keer succesvol een weg naar een treffer en geeft aan de andere kant van het veld voornamelijk schoten van veraf weg. Deze vormen geen problemen voor keeper Barry de Wit, die opnieuw een prima wedstrijd speelt.

Na de pauze maakt de thuisclub het zichzelf echter flink moeilijk. Na een minuut of vijf legt Darri praktisch op de doellijn het volledige team van WSV in de luren, maar blijft de 3-0 uit. Als ook Odinga Nimako hier in het vervolg van de aanval niet in slaagt, krijgt Veerhuys zelf een counter om de oren. Omar Nejjari schiet de bezoekers niet veel later ook nog eens langszij. Als aan de 2-3 opnieuw eigen falen vooraf gaat als een intrap recht in de handen van doelman Manuel Hoogewoning wordt geschoten zodat hij razendsnel een nieuwe succesvolle uitbraak kan inleiden lijkt het mis te gaan voor de Hoornaars. ,,Het vertrouwen was even weg. Zonde, want voor rust waren we geen moment in de problemen én na rust hadden we verder weg moeten lopen’’, zegt Darri.

Pieken gevolgd door dalen, het is het kenmerk van iedere jonge ploeg. De international weet dit als geen ander. ,,Er zijn dan ook nog voldoende verbeterpunten’’, zegt hij. Om direct daarna te beamen dat jonkies als Mukthar Suleiman, Jorg Ooievaar en Lars Ursem het spelen in de eredivisie prima oppakken. ,,Het gaat boven verwachting goed want in de voorbereiding was het nog matig wat wij lieten zien. Je ziet dat zij grote stappen maken en wij als team ook.’’

Het gebeurt aan de hand van de meester zelf. Want dat Darri de kurk is waar Veerhuys op drijft is al dit hele seizoen duidelijk. Ook tegen WSV is hij met passes én acties de beste man aan Hoornse kant. Dat hij het duel in de laatste drie minuten beslist door twee tienmetertrappen binnen te schieten is dan ook niet verwonderlijk. ,,Na die 3-3 had ik er vertrouwen in dat we het nog gingen winnen.’’

Een uur later is Veerhuys de koppositie weer kwijt. Omdat Amicitia verrast tegen ’t Knooppunt en Hovocubo in Vlissingen Groene Ster klopt, gaan alleen die twee ploegen weer over de geelhemden heen. De buffer met de echte concurrenten is evengoed een klein feestje waard.

Veerhuys-WSV 4-3.

7. Ooievaar 1-0, 19. Daari 2-0, 24. Nejjari 2-1, 26. Nejjari 2-2, 33. Ngarigota 2-3, 37. Darri (tienmetertrap) 3-3, 40. Darri (tienmetertrap) 4-3.


Bron: www.hoornsdagblad.nll

LEIDER MO DARRI HELPT VEERHUYS AAN ZEGE

Door Sportredactie op Zaterdag 4 november 2017 01:46   Sport   veerhuyswsvdarri

HOORN – Na de 7-1 nederlaag tegen Volendam heeft HV Veerhuys zich weten te revancheren. Tegen WSV/FSG Academy bewees Mo Darri zijn waarde en loodste zijn ploeg naar de overwinning, 4-3.

De behendige Darri begon onlangs samen met Hovocubo speler Amir Molkarai een voetbalschool om talent een kans te bieden. Afgelopen vrijdagavond bewees hij tegen de bezoekers uit Apeldoorn dat hij weet hoe het spelletje in elkaar steekt, en hoe je een belangrijk aandeel kan hebben in een overwinning. In de eerste tien minuten resulteerde dit in meerdere gevaarlijke aanvallen waarin hij het zijnet trof, en een keurige breedtepass gaf op Mukhtar Suleiman. Laatstgenoemde zag zijn inzet echter naast het doel belanden. Na zeven minuten wist de aanvoerder wederom een teamgenoot voor het doel te zetten. Ditmaal was het Jorg Ooievaar die voor het doel kwam en de score wist te openen.

“Vandaag begonnen we echt superscherp, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong” blikt Darri vlak na afloop terug. Die tweede treffer viel vlak voor rust, toen Younes Daari de bal ontving en in twee instanties raak schoot.

Ommekeer
Waar Veerhuys voor rust sterk speelde en een terechte voorsprong innam, draaide het spel in het tweede bedrijf om. “We zakken we iets weg” erkent Mo Darri, die vier minuten na rust frivool richting het Apeldoornse doel dribbelde en zorgde voor een hachelijk moment. Nadat de aanvoerder tot tweemaal WSV doelman Hoogewoning op zijn weg vond, zag Odi Nimako zijn kopbal uit de hoek worden getikt. Nog geen tien seconden later bracht Daari de spanning voor het doel weer terug door Nimako voor het doel te zetten. Opnieuw kreeg de thuisploeg het niet voor elkaar om de derde treffer te maken. “En als jij ze niet maakt, dan maken zij ze” luidt het bekende gezegde uit de mond van Darri. Een gezegde wat waarheid bleek, want direct na de missers van Veerhuys wist Omar Nejjari uit de counter de aansluitingstreffer door de benen van een uitstekend spelende Barry de Wit tikte. Nog geen twee minuten later kon de routinier van WSV bij de tweede paal opnieuw binnen tikken. Het was een fase waarin de bezoekers veel strijd leverde en de Hoornse ploeg weinig ruimte gaf. Het resulteerde in een schot van Reza Ngarigota die op de paal eindigde.

Met verschillende mooie, en vooral belangrijke reddingen, vervulde Barry de Wit een belangrijke rol bij de Hoornse ploeg. Toch kon hij een afstandsschot van Reza Ngarigota niet keren, waardoor Veerhuys de wedstrijd volledig uit handen leek te geven.

Winst vanaf tien meter
Ondanks de achterstand pakte Veerhuys het op en hanteerde met Dennis Pals het zogeheten ‘powerplay’. Lang hoefde Pals echter niet te fungeren als vijfde veldspeler, want een tien meter trap werd door Mo Darri feilloos benut. Doorgaans zijn de tien meter trappen niet aan Darri besteedt, maar ditmaal bewees hij een leider te zijn en de bal te pakken. Door een ietwat ongelukkige handsbal aan de kant van WSV, mocht de aanvoerder van Veerhuys wederom aanleggen. Doordat hij ook ditmaal koelbloedig bleef, bracht hij zijn ploeg toch de overwinning.

“Gezien de kansenverhouding een terechte overwinning” oordeelt Darri. We hebben met zijn allen lopen strijden. Als je in laatste twee minuten twee keer scoren en uiteindelijk met 4-3 winnen , dan doe je het gewoon goed als team. Dit geeft ons vertrouwen voor de volgende wedstrijd”.

HV Veerhuys – WSV 4-3 (2-0)
1-0 Jorg Ooievaar
2-0 Younes Daari
2-1 Omar Nejjari
2-2 Omar Nejjari
2-3 Reza Ngarigota
3-3 Mo Darri
4-3 Mo Darri

Bron: XYTO Media