NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys wint van Kroeven op vermaledijde zondag (5-1)

By februari 26, 2024 No Comments

Foto: Marcel Rob

Veerhuys wint de belangrijke wedstrijd op de zondag van ZVV Kroeven met 5-1.

Veerhuys wint van Kroeven op vermaledijde zondag: ’Heeft Stefan vanmiddag gevoetbald? Meen je dat nou?’

Bron: NHD – Gideon Smit

De vermaledijde zondag als speelronde in het zaalvoetbal; een gruwel voor spelers die ook in het veldvoetbal actief zijn. Het uitstapje naar de staart van het weekend leverde Veerhuys zondagavond tegen ZVV Kroeven desondanks drie punten op.

Doelman Marcel Ons spoedde zich na de wedstrijd van DCG tegen Antibarbari vanuit Amsterdam naar sporthal De Vredehof, Kevin van Londen kwam bij Koedijk vandaan, Jesse Koeman speelde met Hollandia tegen Ajax en David Albert had een invalbeurt bij ZAP.

„Op zondag voetballen. Leuk hoor. Nee, dit is niets. Op deze manier jaag je de veldvoetballers die goed kunnen zaalvoetballen, de zaal uit”, meende trainer Anand Jagdewsing, die aangaf dat er wel een enquête is afgenomen over het zaalvoetballen op zondag. „Vroeger hield ik mij met dat soort dingen bezig. Nu is zaalvoetballen op zondag een gegeven. Ik ben hier nu om Veerhuys te helpen en jonge jongens beter te maken.”

Naast de inzet van spelers op het veld kampt Veerhuys ook met veel blessures. Melle van Marle, Jeffrey de Moel, Lars Mettivier Meije en Jorg Ooievaar zijn allen nog niet speelklaar. Mo Darri was tegen Kroeven pas aan zijn tweede wedstrijd toe. ,,En je ziet dat Stefan Dol fitter is dan vorige week’’, zei Jagdewsing. ,,Die heeft de hele week niets gedaan. ’’

Niets gedaan? Stefan Dol was ’s middags nog bij VVS’46 op het veld actief. Hij scoorde daar drie van de vier doelpunten in het doelpuntrijke gelijkspel met FC Den Helder. ,,Nee. Meen je dat nou?’’, reageerde de coach. ,,Ik heb het hem niet eens gevraagd. Ik ging ervan uit dat Stefan niet heeft gevoetbald. Ik zie wel dat hij niet de explosiviteit bezit die hij normaal wel heeft.’’

Foto: Marcel Rob

Tegen ZVV Kroeven scoorde Dol na rust de 2-0, nadat David Albert al na een halve minuut in het eerste bedrijf voor de openingstreffer had gezorgd.

,,In de eerste helft begonnen we goed’’, blikte Jagdewsing terug. ,,Daarna speelden we te gehaast, drongen we naar het doel toe. Daardoor werd het veld klein en moesten we uit stilstand voetballen. Daar is het makkelijk tegen te verdedigen.’’

In de tweede helft had de thuisploeg de zaakjes beter op orde, al bleek Kroeven – voorlaatste in de B-poule – een taaie tegenstander.

Na de 4-1 uit een ongelukkig eigen doelpunt van Naufel Aarabi speelden de bezoekers met een meevoetballende keeper, in de hoop nog iets te kunnen forceren. In plaats van de aansluitingstreffer van Kroeven, besliste Kevin van Londen met een treffer in het lege doel.

De zege bracht Veerhuys op de tweede plaats, vier punten achter Groene Ster Vlissingen.

zaalvoetbal eredivisie: HV/Veerhuys – ZVV Kroeven 5-1

1. Albert 1-0, 28. Dol 2-0, 30. Darri 3-0, 30. Aarabi 3-1, 36. Aarabi 4-1 (e.d.), 40. Van Londen 5-1

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel