Veerhuys 1

Veerhuys wint van de Hommel in Eredivisieduel (3-2)

By oktober 7, 2016 No Comments
Foto Theo Groot Odinga Nimako in duel met Samuel Eleonora, de pechvogel van FCK/De Hommel die na rust op nagenoeg dezelfde plek zwaar geblesseerd raakte.

Foto Theo Groot
Odinga Nimako in duel met Samuel Eleonora, de pechvogel van FCK/De Hommel die na rust op nagenoeg dezelfde plek zwaar geblesseerd raakte.

7-10-2016.

Vorige week was HV/Veerhuys al sterker dan Groene Ster, maar was het benutten van de vele kansen het grote probleem in Vlissingen. In de Vredehof hal werd de eerste overwinning in de eredivisie voor de Horinezen behaald middels een 3-2 overwinning op FCK de Hommel. Top gedaan mannen.

Eerste zege van Veerhuys overschaduwd door zware blessure

HOORN – Veerhuys heeft de eerste zege van het seizoen binnen. In eigen huis klopten de Hoornse zaalvoetballers vrijdagavond FCK/De Hommel met 3-2. Het publiek zal zich het duel echter langer blijven herinneren vanwege de zware blessure van Samuel Eleonora.

Door Vincent Schot (NHD)


Hoornse club wint thuis van FCK/De Hommel

De tweede helft van het eredivisieduel is negen minuten oud als de enkel en het lijf van de speler van de Bosschenaren ieder huns weegs gaan. Het krakende geluid dat op een deel van de tribune van de Vredehof te horen is, zorgt bij het publiek voor pijnlijke grimassen en veel ’ooohs en aaahs’. Het staat in schril contrast met de schreeuw waarmee Eleonora naar de vloer gaat.

Hoewel het sportcentrum en het ziekenhuis hemelsbreed een paar honderd meter bij elkaar vandaan liggen, blijft hij daar vervolgens lang liggen. Ruim een half uur zelfs ligt de pechvogel pijn te lijden op het stroeve houten plankier voordat de ambulance is gearriveerd. Minuten later wordt Eleonora onder applaus van het publiek per brancard richting ziekenauto gerold. Na een warming-up van vijf minuten wordt het duel weer hervat.

Veerhuys verdedigt dan een voorsprong van 3-2. Voor rust is het Dennis Pals die zijn ploeg al na iets meer dan een minuut op voorsprong zet na een goede vrije trap richting tweede paal van Younes Daari. Slecht verdedigen maakt dat Anouar Boukhari met nog 2.54 op de klok de gelijkmaker kan aantekenen namens De Hommel.

Na rust lijkt de thuisclub het duel snel te beslissen. Binnen een minuut is het opnieuw Daari die Pals bedient en nog geen minuut later vergroot Maarten Zuiker de buffer tot twee treffers door attent te reageren als doelman Coen Burg een inzet van Daari loslaat.

Veerhuys-goalie Barry de Wit voorkomt na de 3-1 dat Boukhari De Hommel opnieuw terug in de wedstrijd brengt. Na knullig balverlies van eerst Zuiker en daarna ook Wesley Donkers verschijnt de aanvaller oog-in-oog met de doelman. De Wit brengt redding. De thuisploeg blijkt een trage leerling want seconden later verspeelt het opnieuw onnodig de bal. Ditmaal is het Daari die dit diep op de vijandelijke helft doet. Met één versnelling is Boukhari weg bij de Hoornaars en gaat hij weer alleen af op De Wit. Ditmaal laat de scherpschutter zich het kaas niet van het brood eten: 3-2.

Dan loopt Eleonora – zonder dat dit in een duel gebeurt – zijn enkelblessure op en komt het duel dus lang stil te liggen. Als deze eenmaal wordt hervat maakt Veerhuys het zichzelf onnodig moeilijk. Naarmate de veilige haven meer in het zicht komt, gaat de ploeg van trainer Antoine Gooyers slordiger spelen. Boukhari komt daardoor nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet eindigt op de paal.

En dus sleept Veerhuys – nadat het eerder al de punten deelde met FC Marlène – de eerste driepunter van het seizoen over de streep. Het zorgt terecht voor gebalde vuisten en vreugdekreten, maar het is een feest met een donker randje.

Veerhuys-FCK/De Hommel 3-2.

2. Pals 1-0, 17. Boukhari 1-1, 21. Pals 2-1, 22. Zuiker 3-2, 23. Boukhari 3-2.