NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys wint return van Leekster Eagles (6-0)

By mei 19, 2018 No Comments

Foto: Theo Annes

Bron: NHD

De zaalvoetballers van Veerhuys hebben de eerste horde in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie met succes genomen. In het Hoornse sportcentrum Vredehof werd vrijdagavond met 6-0 gewonnen van Leekster Eagles. Dat is na de eerdere 5-5 in Drachten ruim genoeg om het tweeluik te winnen.

,,We hebben vandaag goed gespeeld’’, vindt uitblinker Mukhtar Suleiman. ,,Er zit de laatste weken al eens stijgende lijn in en die hebben we vandaag doorgezet. Hopelijk kunnen we dat de komende wedstrijden vasthouden.’’

Suleiman is vrijdagavond zowel aanvallend als verdedigend een belangrijke schakel in de ploeg die sinds het vertrek van Antoine Gooyers wordt geleid door Arie van der Laan en Ellen Atteveld. Al na twee minuten bedient hij met een leep balletje Jorg Ooievaar, die gedecideerd Leekster Eagles-doelman Erwin Mensink passeert.

Het is een flitsend begin van Veerhuys. De ploeg speelt met overtuiging en zonder angst tegen de Groningers die door een hoge klassering in de eerste divisie mee mogen doen in de strijd om een plekje in de eredivisie.

Na de vroege goal lijkt Veerhuys een makkelijke avond te krijgen. De ploeg sticht veel gevaar. Suleiman is vaak de architect die met vernuftige passes veel kansen creëert. De grootste is voor Mark Zwagerman. Maar hij ziet hoe Mensink een geweldige redding in huis heeft op zijn nagenoeg niet te missen kans. Ook Ooievaar lijkt de score te verdubbelen. Hij kapt zichzelf knap vrij, passeert de keeper, maar stuit dan op Roy de Vries, die met een wanhoopspoging de bal uit het doel weet te glijden.

Leekster Eagles komt er in de loop van de eerste helft enkele keren gevaarlijk uit, krijgt zelfs twee tienmetertrappen omdat Veerhuys te veel – onnodige – overtredingen maakt. Maar in die voor Veerhuys penibele situaties laat Barry de Wit zien een uitstekende sluitpost te zijn. In de tweede helft toont hij met enkele uiterst knappe reddingen nog eens zijn waarde voor de ploeg. Iets wat ook Suleiman zag.

Bron: NHD

,,En we hebben als team vooral keihard geknokt. Gelukkig konden we het krachtsverschil in de tweede helft ook uitdrukken in doelpunten. Want te vaak hebben we een voorsprong weggeven dit jaar. Nu was het na de eerste helft ook nog onnodig spannend’’, legt hij uit.

,,Daar hebben we in de rust ook op gehamerd. Zorgen dat we het nu niet weg zouden geven. Dat is gelukt en ook op een manier die ons bevalt. We hebben goed en vrijuit gespeeld. Dan zie je waartoe we in staat zijn. Ja, dit geeft wel vertrouwen voor de komende wedstrijden.’’

Na tien minuten in de tweede helft is het duel gespeeld als Suleiman zijn goede optreden beloont met een treffer: 2-0. Daarna nemen de gasten risico met een veldspeler voor de keeper. Het wordt genadeloos afgestraft door Veerhuys. Younes Daari en Suleiman loodsen de ploeg met ieder nog twee goals in veilige haven.

Veerhuys-Leekster Eagles 6-0.

2. Ooievaar 1-0, 30. Suleiman 2-0, 38. Daari 3-0, 39. Daari 4-0, 39. Suleiman 5-0, 40. Suleiman 6-0.

De volgende opponent in de nacompetitie is MSV Zeemacht. Deze wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 25 mei om 20.30 uur in sporthal De Brug in Den-Helder.

De return is op vrijdag 1 juni om 20.30 uur in de Vredehof in Hoorn.


Bron: www.hoornsdagblad.nl

HOORN – Na het 5-5 gelijkspel in de uitwedstrijd is HV Veerhuys er in geslaagd om de eerste ronde door te komen. Tegen Leekster Eagles boekte het een 6-0 overwinning waarmee de Hoornse ploeg nog altijd kans maakt op handhaving op het hoogste niveau.

‘In de eerste helft hadden wij de wedstrijd eigenlijk al in het slot moeten gooien, maar we miste wel wat kansen’, zei Barry de Wit na afloop. ‘De tweede helft was wat gelijkwaardiger maar Leekster Eagles ging bij een 2-0 achterstand met meevoetballende keeper spelen.’ vervolgde de sluitpost.

Het powerplay leverde voor Leekster Eagles echter geen succes op. De thuisploeg kon uitlopen naar een 6-0 overwinning waardoor het de ploeg uit Leek van zich afschudde. De Wit: ‘Het was gelijkwaardiger dan de uitslag doet vermoeden, maar we hebben zeker terecht gewonnen.’

Doelpunten HV Veerhuys: Mukhtar Suleiman (2x), Younes Daari (2), Jorg Ooievaar en Lars Ursem.