NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys wint met 8-2 van Lusitanos

By november 3, 2018 No Comments

Archieffoto

Bron: Hoornsdagblad.nl

HV VEERHUYS MOET ZAKELIJKER SPELEN

HOORN – In eigen huis heeft HV Veerhuys een ruime zege weten te boeken. In eigen huis bleek het te sterk voor promovendus OS Lusitanos. De manier waarop kon echter beter. De punten bleven in ieder geval in Hoorn, 8-2.

Halverwege leek er geen vuiltje aan de lucht voor HV Veerhuys. De ploeg ging immers met 5-0 aan de leiding tegen OS Lusitanos. ‘We lieten het echter weer een wedstrijd worden. We begonnen de tweede helft en lieten het 5-2 worden. Ik wordt op dat moment dunnig in mijn broek’, reageerde Peter van der Slikke na afloop. ‘Het zijn de dingen waar we over praten. In de time out bespreken we dat we vooruit druk moeten geven. De jongens gaan daarna achteruit lopen en Lusitanos geeft waarschuwingsschoten. In de rust hebben we het weer besproken, maar toch scoren zij tweemaal.’

In het eerste bedrijf waren er vier verschillende doelpuntenmakers. Max Boukens scoorde tweemaal terwijl Younes Daari, Mark Zwagerman en Mo Darri allen eenmaal doel troffen. Na rust vielen de twee tegentreffers. ‘Bij 5-2 kregen zij een grote kans maar Levie Rood speelde een goede wedstrijd en redde ons toen’, vervolgde de oefenmeester.

Daarna liep Veerhuys uit. Boukens, Daan Buurman en Daari kwamen tot scoren. ‘We moeten zakelijker zijn en wedstrijden geen wedstrijden meer laten worden. We creëerden zoveel kansen. Als je zakelijker speel dan maak je die kansen ook af.’

Doelpunten HV Veerhuys: Max Boukens (3), Younes Daari (2), Mark Zwagerman, Mo Darri en Daan Buurman.


Van der Slikke: ’Veerhuys moet zakelijker worden’

Het was de zaalvoetballers van Veerhuys er alles aangelegen om te laten zien dat de 8-8 tegen Urk in de vorige speelronde een incident was. Dat lukte gisteravond tegen Os Lusitanos. De Amsterdammers kregen met 8-2 klop.

Een uitslag die coach Peter van der Slikke zeker tevreden stemde. Al zag hij vlak na rust wel weer een moment van verzwakking. ,,In de rust hameren we er nog op dat we vooruit moeten blijven verdedigen, maar we laten ons dan toch te ver terugzakken. En zij waren voor rust al gevaarlijk van afstand. Dus dan krijg je twee goals tegen. Dat snap ik niet.”

De bezoekers kwamen erdoor terug van 5-0 tot 5-2. ,,We laten het dan eigenlijk weer een beetje een wedstrijd worden en dat moeten we niet doen.” Verder verder liet Veerhuys het niet komen. Na een stroeve start speelde de thuisploeg een sterk tweede deel van de eerste helft. ,,Na de 2-0 was het heel goed, met veel beweging en doelpunten bij de tweede paal. Dat was zeker naar mijn zin.”

In de eerste helft waren Younes Daari, Mark Zwagerman, Max Boukens (2) en Mo Darrri trefzeker.

De dip in de tweede helft werd tijdig afgewend. ,,Al blijven ook wel weer heel veel mogelijkheden onbenut.”

Via Boukens, Daan Buurman en Younes Daari werd er wel nog drie keer gescoord. ,,Het is zeker een stap in de goede richting, maar we moeten in het vervolg van de competitie nog wel wat zakelijker worden, met name in verdedigend opzicht en het geen wedstrijd meer laten worden.”

Door de zege consolideert Veerhuys de koppositie in de eerste divisie.