NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys wint met 3-4 van Texel

By mei 27, 2017 No Comments

Foto: René Pop

Uit het NHD

Veerhuys begint met nipte zege na omstreden slotfase op Texel

Veerhuys is de halve finale van de nacompetitie om handhaving in de Eredivisie begonnen met een zege. Op Texel wonnen de Hoornse zaalvoetballers gisteravond met 3-4 van Texel’94.

Dat de eilanders een goede wedstrijd speelden en minstens gelijkwaardig waren aan Veerhuys, daar had na afloop niemand het over in de van woede kokende sporthal Ons Genoegen in Den Burg.

Onderwerp van gesprek bij het thuispubliek was louter de slotminuut. Hierin was er een tweede gele kaart voor Lesley Koning, waardoor Texel’94 57 tellen voor het verstrijken van de speeltijd met drie veldspelers verder moest. De drie resterende veldspelers weerden zich kranig en heroverde de bal van het Hoornse kwartet. Toen Ruben Duinker uit kon breken richting het doel van de uitstekende spelende Veerhuys-goalie Barry de Wit, werd hij neergehaald. De arbitrage liet doorspelen, waarna Wesley Donkers de 3-4 maakte.

Vrijdag is de return in Sportcentrum Vredehof. De winnaar van dit tweeluik treft de winnaar van de ontmoeting tussen Zeemacht en ZVV Eindhoven in de finale om een startbewijs voor de Eredivisie 2017-2018. Ook deze ploegen stonden gisteravond voor de eerste keer tegenover elkaar. De Helderse formatie won thuis met 3-2 van de Brabanders.

Veerhuys doelpuntenmakers: Younes Daari 2, Ferdy Kaleveld en Wesley Donkers beiden 1.