Veerhuys 1

Veerhuys wint met 3-0 maar laat ‘ t liggen bij pingels

By mei 9, 2015 No Comments
Maarten Zuiker namens Veerhuys in duel met Zeemacht-captain Melvin Damsma (rechts). Foto Henk de Weerd

Maarten Zuiker namens Veerhuys in duel met Zeemacht-captain Melvin Damsma (rechts). Foto Henk de Weerd

8-5-2015.

Veerhuys moest winnen voor lijfsbehoud. In tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week, speelde de thuisploeg nu wel met de nodige focus. Er werd met 3-0 gewonnen. Pingels moesten de beslissing brengen en daarin was Zeemacht de gelukkigste. Gezien het spelbeeld had Veerhuys meer verdiend, in de uitwedstrijd werd echter teveel weg gegeven en dat is beslissend geweest.

In de Vredehof had Zeemacht niet veel in te brengen. Het team verdedigde compact. Veerhuys liet de bal rondgaan, maar deed dit in een te laag tempo om echt gevaarlijk te worden. Don de Graauw vond voor de thuisploeg het net 1-0. Een tien meter trap van Mo el Bouziani ¬†ging naast . In de tweede helft sleepte Joey Papamelodias zijn directe tegenstander op het verkeerde been en schoot vervolgens hard bij de tweede paal waar de Graauw de bal binnen liep. Een schot van uitblinker Maarten Zuiker in de bovenhoek werd knap verwerkt door de Helderse keeper, veel meer kansen kwamen er echter niet. Veerhuys wisselde keeper Stet voor een extra speler. Een paar minuten voor tijd had dit succes, via een fraaie combinatie scoorde de Graauw de 3-0. In plaats van nu door te drukken in de slotfase koos de thuisploeg ervoor om geen risico meer te nemen en af te sturen op penalty’s. De eerste wedstrijd was in 5-2 geeindigd, maar de gescoorde uit goals tellen in deze nacompetitie niet “dubbel”. Ook was er geen verlenging. Nu zijn pingels voor een gedeelte ook een loterij. De teams moesten er drie nemen. Dit gaf geen beslissing en toen ging het om en om. Uiteindelijk maakte Zeemacht de winnende pingel. Wij feliciteren de Helderse ploeg en wensen ze succes in de volgende ronde. Voor Veerhuys is een lastig seizoen afgesloten. Het team kan zich nu gaan richten op de eerste divisie en het versterken van de selectie.

Uit het NHD

HOORN – De zaalvoetballers van Veerhuys zijn vrijdagavond gedegradeerd uit de eredivisie. In de eerste ronde van de play-offs om lijfsbehoud moest de formatie van trainer Antoine Gooyers de meerdere erkennen in het Helderse Zeemacht.

Door Redactie West Friesland
Nadat de eerstedivisionist het eerste duel met 5-2 won, stond in Sportcentrum Vredehof de return op het programma. De Hoornse ploeg deed daarin wat het moest doen: het won met 3-0 en trok zo de stand weer gelijk.

Penalty’s moesten de beslissing brengen. Het werd een ware thriller. Na vier gescoorde strafschoppen ging het bij beide teams twee keer op rij mis. Nadat Dennis Pals (Veerhuys) en Kenneth van Oossanen (Zeemacht) wel weer trefzeker waren, schoot A-junior Andres van der Klundert namens de Hoornse ploeg over. Mischa Haddad Sanz liet zich vervolgens kronen tot de held van Den Helder.

In de volgende ronde neemt Zeemacht het op tegen Leekster Eagles. De Helderse ploeg ontvangt de Groningers eerst thuis. Voor Veerhuys rest niets anders dan de scherven oprapen en zich richten op een seizoen in de eerste divisie. Als het aan trainer Antoine Gooyers ligt, blijft het bij dat ene jaartje. ,,Er staat volgend jaar een heel goede ploeg. Beter misschien wel dan dit seizoen. Nu de regels zijn aangepast en de kampioen direct promoveert naar de eredivisie is dat ons doel.”