NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys wint makkelijk van zvv Eindhoven (0-5)

By maart 11, 2023 maart 13th, 2023 No Comments

Veerhuys moest inde sneeuwbuien afreizen naar Eindhoven.

In een lege sporthal werd de wedstrijd zvv Eindhoven tegen Veerhuys afgewerkt. De KNVB had besloten om geen publiek toe te laten bij de wedstrijd.

Het werd een makkelijke zege voor Veerhuys. De ruststand was 0-1 maar in de tweede helft liep Veerhuys makkelijk uit naar een 0-5 overwinning.

Doelpuntenmakers: (16′) 0-1 Jabir, (23′) 0-2 Rootring, (26′) 0-3 Nugter, (33′) 0-4 Wijdenbosch, (38′) 0-5 Nugter.

 Veerhuys heeft een ruime zege geboekt op ZVV Eindhoven. Op bezoek bij de club uit Brabant wonnen de Hoornse zaalvoetballers met 0-5.

Bron: NHD

FC Eindhoven is dit seizoen de grote concurrent van Hovocubo in de strijd om de landstitel. Net zoals Hoorn heeft ook die Brabantse stad twee clubs op het hoogste niveau. Die twee ploegen stonden dit weekend tegenover elkaar. Waar de twee ’grote’ clubs uit beide steden acteren in de kampioenspoule moeten Veerhuys en ZVV Eindhoven hun kunsten in de tweede fase van het seizoen vertonen in de poule waarin alles draait om lijfsbehoud. Veerhuys, sinds het recente vertrek van Najib Taki zonder hoofdtrainer, gaat er ruimschoots in slagen om dit te realiseren. De geelhemden gaan aan de leiding in de degradatiepoule, een positie die via een bijzondere constructie van de bond zelfs nog kans biedt op de landstitel.

In Eindhoven bezorgde Hoessein Jabir Veerhuys een voorsprong. Zijn 0-1 bleef staan tot de rust. Daarna maakte Veerhuys er nog vier. Pal na rust was het Koen Rootring die de marge verdubbelde en daarna was Thijs Nugter twee keer trefzeker en scoorde ook Nigel Wijdenbosch. De thuisploeg probeerde het met een extra veldspeler, maar zonder keeper liep ZVV Eindhoven juist alleen maar meer schade op.

Voor Veerhuys wacht er nu een thuiswedstrijd. In de eigen Vredehof komt vrijdagavond AGOVV uit Apeldoorn op bezoek. Die ploeg staat vierde in de degradatiepoule.