NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys wint drie belangrijke punten, maar raakt een speler kwijt

By november 22, 2021 november 24th, 2021 No Comments

Veerhuys heeft zondagavond drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen BE’79. De Hoornse ploeg en de bezoekers uit Berkel Enschot waren de hele wedstrijd gelijkwaardig aan elkaar, maar Veerhuys trok aan het langste eind: 3-2.

Bron: NHD – Wout Adams

Drie punten zijn óh zo belangrijk in deze fase van de competitie voor Veerhuys én BE’79, twee ploegen die zicht hebben op een plek bij de beste acht van de eerste competitiehelft. Zit je daarbij, dan speel je in de tweede seizoenshelft mee om de prijzen.

Een belangrijke zege dus voor Veerhuys, maar een smet op de wedstrijd was er ook. In de slotfase viel Nigel Wijdenbosch uit met een pijnlijke blessure. De routinier lag minuten lang stil op de grond met een schouder uit de kom. ,,Het was een rare situatie. Het ging hard tegen hard in een duel met meerdere spelers. De ene na de andere speler vloog erin. Wat mij betreft had de scheidsrechter toen al mogen fluiten. Daarna lagen ineens twee spelers op de grond, waaronder Nigel. Zijn linker schouder was uit de kom. Voor mij was het onduidelijk wat er nu precies gebeurde,” zei Veerhuys-trainer Najib Taki.

Beide scheidsrechters zagen geen overtreding in het voorval, maar legden het spel wel stil voor een blessurebehandeling. Helaas voor Wijdenbosch kon zijn schouder niet ter plekke terug worden en moest hij noodgedwongen de laatste drie minuten vol spanning vanaf de zijkant bekijken terwijl hij zijn arm zelf ondersteunde. De passie en gedrevenheid straalde ondanks de pijn van hem af. Onder andere zijn trainer genoot ervan: ,,Mooi om te zien dat hij ook dan nog steeds zo met de wedstrijd bezig was. Gezien de stand op dat moment snap ik hem heel goed.”

De Hoornse ploeg kon zich geen fouten permitteren met een 3-2 voorsprong en deed dat ook niet. Taki kiest er vaak voor om met een extra veldspeler de tegenstander achteruit te drukken, maar dit duel leende zich daar minder voor. ,,Het scoreverloop zorgde ervoor dat we weinig risico konden nemen. Vanuit de counter hebben we alsnog genoeg kansen gecreëerd.”

Een 2-2 ruststand en een gelijk opgaande eerste helft zorgden na rust bij beide ploegen voor spanning in de benen. Met nog tien minuten te spelen kwam Veerhuys er met twee man uit. Thijs Nugter bewaarde knap de rust en legde de bal panklaar voor Hoessein Jabir, die de winnende maakte.

Met nog twee duels tot de winterstop, en dus de herverdeling van de competitie, zijn dit extra belangrijke punten. ,,Wij zijn hier heel blij mee. We spelen nog twee wedstrijden tegen laagvliegers, al wil ik zeker nog niet te vroeg juichen’’, aldus Taki.

Zaalvoetbal eredivisie

HV/Veerhuys-BE’79 3-2

2. Wijdenbosch 1-0, 20. De Moel 2-2, 29. Jabir 3-2.

 

Foto’s: Jan Groot

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel