NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys wint brugwedstrijd tegen Marlène 2-3

By mei 23, 2023 No Comments

Foto: Martin de Haan

Veerhuys blijft in de race: ’Als we allemaal fit zijn, kunnen we het ze misschien lastig maken’

HEERHUGOWAARD

Bron: NHD – Robin Kaandorp

Veerhuys heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de play-offs. De Hoornse zaalvoetballers wonnen uit met 2-3 van FC Marlène en treffen nu Tigers Roermond in twee duels om een plek bij de laatste vier.

Als afgetekend winnaar van de handhavingspoule mocht Veerhuys een zogeheten brugwedstrijd spelen om nog mee te strijden om de landstitel. En dat werd een treffen met de nummer zes van de kampioenspoule, FC Marlène.

De Heerhugowaardse ploeg is aan een seizoen bezig waarin randzaken nog al eens de boventoon hebben gevoerd en dat was ook het geval op de dag waarop er tegen Veerhuys gespeeld moest worden. Door een intern conflict over het wel of niet inzetten van speler Floris Kemps (die zou anders zijn vijftiende duel in de hoofdmacht hebben gespeeld en daardoor niet meer mee kunnen doen bij Marlène 2, dat nog voor handhaving in de eerste divisie strijdt) besloten coach Jeroen de Groot en zijn assistent Carlo van der Waals per direct te stoppen bij de club en ook Stefan Dol (die volgend jaar actief zal zijn bij Veerhuys) bedankte voor de eer en liet derhalve ook verstek gaan.

Probleempjes

Veerhuys had ook zijn probleempjes, maar die waren wat minder van invloed op de sfeer in het team. ,,We hebben wat geblesseerden en Jesse Koeman speelde maar op halve kracht”, vertelde coach Mo Bouchibti. ,,Dus misschien was het daarom allemaal niet zo sprankelend vandaag.”

Het was inderdaad een nogal matte wedstrijd met weinig kansen. Het was zelfs zo dat het eerste serieuze schot op doel na acht minuten ook meteen de 1-0 opleverde. Een achterstand die de bezoekers snel wegpoetsten via David Albert. Zelfs Albert, toch vaak de smaakmaker bij Veerhuys, was voor zijn doen niet erg opvallend, maar kroonde zich uiteindelijk wel tot matchwinnaar. Al had hij daar wel de nodige Heerhugowaardse hulp voor nodig.

Twee keer ging de thuisclub immers de fout in met een meevoetballende keeper en twee keer kon de Hoornse topscorer de bal in het lege doel schuiven. De winnende treffer viel net nadat de thuisploeg met een extra veldspeler de gelijkmaker liet aantekenen, maar vervolgens de ’vliegende keep’ Steije Kee liet staan in plaats van Barry de Wit (de oud speler van Veerhuys, die zijn laatste duel speelde voor Marlène) weer op te stellen om er een verlenging uit te slepen.

Veerhuys maalde er niet om en maakt zich nu op voor een tweeluik met Tigers Roermond. Vrijdag wordt er in Hoorn gespeeld en zondag in Limburg. Bouchibti weet dat zijn team de overduidelijke underdog is. ,,Maar als we allemaal fit zijn, kunnen we het ze misschien lastig maken. Alles wat we nu hebben gehaald is sowieso mooi meegenomen en vooral voor de jonge jongens een mooie ervaring.”

Zaalvoetbal play-offs

FC Marlène- HV/Veerhuys 2-3

8. Cretier 1-0, 10. Albert 1-1, 33. Albert 1-2, 38. Kee 2-2, 38. Albert 2-3.