MededelingenVeerhuys 1

Veerhuys wint 1e wedstrijd play-offs

By mei 12, 2013 No Comments

20130510-S1-0210-5-2013. De eerste wedstrijd om de play-offs werd door Veerhuys gewonnen met 5-3 van Groene Ster uit Vlissingen. De tegenstander was voor Veerhuys vrij onbekend. Het team speelde snel en met korte combinaties. Groene Ster was vooral gevaarlijk in de omschakeling en kreeg in het begin de meeste kansen. Keeper Jordi Velzeboer keepte voor Veerhuys echter bijzonder sterk en liet zich niet verschalken.

Veerhuys kwam via een eigen  goal op voorsprong maar doelpunt nummer twee van Joost Reus was er 1 uit het boekje (2-0). Veerhuys kreeg kansen op meer. De uitvallen  via Donkers en Brown werden echter onnauwkeurig uitgespeeld. Groene Ster scoorde de tegentreffer uit de counter waarbij de voorwaartsen van Veerhuys te traag omschakelden. De gelijkmaker was een slecht uitverdedigende bal waardoor het 2-2 werd. De mooiste goal van de avond kwam van de voet van Reus die prima aangespeeld werd door Brouwer. Reus schoot met links hoog binnen. 20130510-S1-03

Na de pauze liep Veerhuys uit naar 4-2, via de ook goed spelende Zuiker. Toch kwamen de bezoekers terug op 4-3 en het had zelfs gelijk kunnen worden als een overtreding niet was afgefloten en voordeel was gegeven voor Groene Ster. Verder lieten de Horinezen het ook niet komen, men hield het speelveld in de slotfase klein en daar het Groene Ster moeite mee. Vanuit de omschakeling scoorde Veerhuys  goal nummer vijf. De overwinning was verdiend, de goals waren fraai, voor de overwinning was echt gestreden, Groene Ster bleek een lastige tegenstander met veel individuele klasse.  De oud-gedienden bij ’t Veerhuys beslisten met hun ervaring en sterke spel deze eerste play-off wedstrijd. Komende vrijdag speelt Veerhuys uit in Roermond tegen Fermonia Boys.