NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys weet net geen stand te houden in duel met Lebo

By februari 26, 2022 No Comments

Foto: Gerrie Fotografie

Veerhuys verloor met een jonge ploeg in de laatste minuten punten tegen Lebo. De wedstrijd werd met een 3-3 stand enige minuten stilgelegd omdat vanaf de tribune dingen het veld in werden gegooid. Melle scoorde zijn eerste Eredivisiedoelpunt. De andere doelpunten van Veerhuys werden gescoord door Jorg Ooievaar en Jeffrey de Moel.

Bron: NHD

 De zaalvoetballers van HV/Veerhuys hebben zich in Amsterdam de kaas van het brood laten eten door ASV Lebo. De ploeg uit Hoorn kwam voor rust op een 1-3 voorsprong, maar wist in de tweede helft het net niet meer te vinden: 5-3.

Lang rook Veerhuys een kans tegen Lebo, want een paar minuten voor tijd stond het nog 3-3. ,,De vermoeidheid en de ervaring braken ons op”, zegt trainer Najbi Taki.

Voor Veerhuys betekende het een nederlaag in de eerste wedstrijd om de tweede fase van de eredivisie zaalvoetbal. De ploeg strijdt daarin met de hoogst geëindigde teams van de eerste fase om een plekje in de knock-out fase.

Veerhuys nam voor de rust de leiding door doelpunten van Jorg Ooievaar, Melle van Maarle en Jeffrey de Moel. Jamal El Ghannouti wist na de eerste treffer van Ooievaar iets terug te doen namens Lebo.

De thuisploeg kwam in de tweede helft scherper uit de kleedkamer. Sterker nog, de Amsterdammers begonnen na een minuut of tien met scoren. Ze maakten er eerst twee, waarmee de stand weer gelijk was. In de slotfase kwam Lebo langszij en was het voor Veerhuys niet meer te redden.

,,Over de hele wedstrijd genomen denk ik dat de eerste helft voor ons was, de tweede helft voor hun”, vertelt Taki. ,,Na de 4-3 van hun gingen wij risico nemen. Dan valt ook nog de vijfde. Mijn gevoel zegt op dit moment dat wij een heel goede wedstrijd gespeeld hebben. Dat hoor je ook aan reactie van de tegenstander. We waren goed aan de bal, hebben goed verdedigd. Op een gegeven moment is de energie weg. Dat is ook logisch, gezien de selectie die we hebben op dit moment. We hebben heel veel jonge jongens, dan ga je dus wat fouten maken. Dat is niet alleen vermoeidheid, maar komt ook door ervaringsfouten.”

Taki hoopt zich in de komende weken beter te wapenen, maar stelt dat zijn ploeg zich vooral aan het voorbereiden is op volgend seizoen.

,,We vullen onze rugzakken, mede door de foutjes die we maken. Voor ons is elke wedstrijd een feestje. We hebben een van de jongste ploegen van de competitie, zeker in de tweede fase.”

Foto’s: Gerrie Fotografie