NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys vermaakt de Vredehof door winst op TPP

By november 18, 2017 No Comments

Archieffoto

Bron: NHD

Hij is al weer even terug bij Veerhuys, maar ’de echte’ Mo Darri was tot vrijdagavond nog niet altijd even zichtbaar. En hoewel de balvirtuoos nog steeds niet helemaal de oude is, wordt zijn vorm beter en beter. Dit tot genoegen van de zaalvoetballiefhebber, maar bovenal tot groot genoegen van trainer Antoine Gooyers. Want met een excellerende Darri binnen de lijnen, is de kans op succes gewoon een stuk groter. Ook TPP weet dat inmiddels. De ploeg werd in een zeer vermakelijk duel met 5-1 terug naar Rotterdam gestuurd.

Toegegeven, Veerhuys is natuurlijk veel meer dan Darri alleen. Zo wordt tegen TPP eens te meer duidelijk dat doelman Barry de Wit een onmisbare schakel is bij de Hoornse formatie. De sluitpost blijkt nauwelijks te passeren en duikt de ene na de andere bal uit de hoek.

Ook Younes Daari fungeert als belangrijke pion. De speler die verreweg de meeste minuten maakt aan de kant van de thuisformatie, zorgt na de 1-1 van Amin Nyali opnieuw voor de voorsprong. Op aangeven van Darri, die zich knap vrij speelt, schiet Daari de bal kogelhard in de linker bovenhoek.

Rode kaart

Al had Veerhuys toen al op voorsprong moeten staan. Zo kreeg TPP-speler Lotfi Salhi een paar minuten voor de rust zijn tweede gele kaart, maar wist de thuisploeg niet te profiteren van de manmeersituatie. En zo bleef het door de strafschop van Darri slechts 1-0 na twintig minuten spelen. Wel krijgt het publiek waar voor zijn geld. Zo golft het spel op en neer, waardoor er aan beide kanten veel gevaar ontstaat. Alleen waar TPP slecht omgaat met de mogelijkheden die het krijgt, is de thuisploeg wel effectief. Zeker na rust, getuige de 4-1 van opnieuw Darri. De aanvoerder wordt op werkelijk geniale wijze bediend door jongeling Mukhtar Suleiman, die oog-in-oog met doelman Alvaro Fernandes Garcia uiterst kalm blijft. ,,We hadden het lang lastig, maar gelukkig kwamen we er een paar keer goed uit. Wij zakten in en kregen zo de kans om te counteren”, aldus hoofdrolspeler Darri.

De 5-1 komt van de voet van Jorg Ooievaar, een andere jongeling in de ploeg van Veerhuys. Hij benut de toegekende tienmetertrap en zet zo de eindstand op het scorebod waar heel Veerhuys blij van wordt. Al wil Darri na afloop nog niet te veel naar de ranglijst kijken. ,,We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Ons eerste doel is handhaving. We hebben een jonge ploeg met veel talent en gaan zien wat er mogelijk is.. Er zit in ieder geval rek in het team.’’

Fitter

Als Darri in de spiegel kijkt, ziet hij zelf ook dat hij nog beter kan. ,,Ik word fitter en fitter. Ik ben nog niet de oude Darri, maar ik deed vandaag dingen die in het begin van het seizoen nog mislukten.’’ Ja, de trukendoos van Darri ging tot groot genoegen van het publiek weer open. Al was Daari ook nog dicht bij een hoogtepunt. In de slotfase probeerde hij met een fraaie truc vanuit de lucht de keeper te verschalken, alleen leverde zijn poging geen doelpunt, maar slechts applaus op.

Dankzij de overwinning staan de Hoornse zaalvoetballers nu op plek twee met vijftien punten uit zeven duels. En dat is slechts één punt minder dan koploper en stadsgenoot Hovocubo.

Veerhuys-TPP 5-1.

10. Darri (pen) 1-0, 24. Nyali 1-1, 27. Daari 2-1, 29. Darri 3-1, 31. Darri 4-1, 35. Ooievaar 5-1 (tienmetertrap). Bijz: rood Salhi (TPP/twee keer geel) 

Bron: NHD