NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys verliest zaalvoetbalklassieker nipt van Hovocubo (8-7)

By december 16, 2019 No Comments
Bron NHD:

Hovocubo blijft rustig en wint zaalvoetbalklassieker tegen Veerhuys

Een sensatie leek in de maak in de bomvolle sporthal De Opgang, maar in de spectaculaire tweede helft stelde Hovocubo orde op zaken. De landskampioen liet zich in de teruggekeerde derby tegen Veerhuys niet van de wijs brengen en won ondanks de snelle 0-3 achterstand met 8-7.

Veerhuys-trainer Antoine Gooyers trapt gefrustreerd met zijn voet tegen de muur. Het is de veertigste minuut en Mats Velseboer heeft zojuist de 8-6 tegen de touwen geschoten. De hoop op een goed resultaat is weg. Want al is er nog meer dan 50 seconden te spelen, dit geeft de thuisploeg niet meer uit handen. En het zag er in het begin nog wel zo rooskleurig uit voor de tweede zaalvoetbalploeg van Hoorn.

Niet voor het eerst dit seizoen vloog Veerhuys uit de startblokken en werd ieder foutje van de thuisploeg afgestraft. Younes Daari opende de score met een vrije trap, Suleiman was bij de 0-2 sneller en slimmer dan Hovocubanen Faisel Mellah en doelman Dave Stet en bij de 0-3 had niemand in de gaten dat ook Aram Hakopov nog binnen de lijnen stond.

Dramatisch

,,We begonnen echt dramatisch. We verdedigden slap en stonden niet goed op te letten. Maar we bleven gelukkig rustig”, aldus Amir Molkarai. Geduld houden. Het is een belangrijk aspect binnen het zaalvoetbal en Hovocubo is er heer een meester in. Natuurlijk, de ploeg schrok echt wel van de snelle en grote achterstand, alleen bleef het kalm. Wel mocht de thuisploeg van gelukkig spreken dat Jorg Ooievaar een kans op de 0-4 onbenut liet en dat Hovocubo haar eerste scoorde via een strafschop die wel heel gemakkelijk werd toegekend. Suleiman antwoordde echter direct met de 1-4, maar nog voor de pauze bracht de thuisploeg de spanning terug na de eerste goed lopende combinatie. Na de pauze waren de rollen omgedraaid. In nog geen vijf minuten tijd werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Het tempo ging omhoog, balverlies van Veerhuys werd keihard afgestraft en een op het oog houdbaar schot van Lahcen Bouyouzan vormde de 5-4. De landskampioen leek in die fase niet te stoppen. De scherpte en energie die Veerhuys in de eerste helft meebracht, was iets minder aanwezig en Hovocubo profiteerde hier door zelf een stuk beter te spelen optimaal van.

,,Bij de 7-4 dacht ik dat het wel beslist was. Alleen door de rode kaart kregen we het weer moeilijk”, vervolgde Molkarai. Tot aan de rode kaart van Bouyouzan speelde de thuisploeg de bal namelijk geduldig rond in afwachting van het verstrijken van de tijd.

Spannend

Maar omdat Hovocubo dus tijdelijk verder moest met een man minder werd het opnieuw spannend. Ook het aantal gemaakte overtredingen speelde in het nadeel van de thuisploeg. Zo stond de teller lange tijd op vijf, waardoor Veerhuys op zoek ging naar de zesde fout en dus een 10-metertrap. De 7-6, een heerlijke combinatie tussen Sem Biezen en Suleiman gaf de bezoekers nog meer vertrouwen. Maar Hovocubo is niet voor niets het beste zaalvoetbalteam van Nederland. De ploeg bleef ook nu rustig en na de 8-6 was het beslist. ,,We hebben ons goed hersteld. De tweede helft was prima”, besloot Molkarai. Veerhuys-speler Jorg Ooievaar keek ook tevreden terug. ,,Ik ben echt trots op de ploeg. Misschien zijn we onvoldoende beloond, maar we hebben iets moois neergezet.”

Hovocubo-Veerhuys 8-7.

1. Daari 0-1, 3. Suleiman 0-2, 4. Hakopov 0-3, 19. Amrani (pen.) 1-3, 19. Suleiman 1-4, 20. Bouyouzan 2-4, 24. Molkarai 3-4, 24. Darri 4-4, 25. Bouyouzan 5-4, 27. Amrani 6-4, 28. Bouyouzan 7-4, 32. Daari 7-5, 39. Suleiman 7-6, 40. Velseboer, 8-6, 40. Daari 8-7.


Bron Leo Giovannangelo
Livestream van de wedstrijd Hovocubo – Veerhuys

 


Bron: NH Nieuws

Op de website van NH nieuws staan een samenvatting en interviews.

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/258494/samenvatting-el-clasico-in-de-zaal-hovocubo-t-veerhuys

 


Foto’s: Gerrie Fotografie