Veerhuys 1

Veerhuys verliest van Groene Ster

By oktober 1, 2016 No Comments
Foto Marcel Rob. Maarten Zuiker onderweg naar de 2-0 van Veerhuys in het bekerduel met Salaam.

Archieffoto Marcel Rob.
Maarten Zuiker onderweg naar de 2-0 van Veerhuys in het bekerduel met Salaam.

Veerhuys laat een ruime zege op Groene Ster liggen

VLISSINGEN – Veerhuys stapelde gisteravond kans op kans in het uitduel met Groene Ster Vlissingen. Slechts drie keer drukten de Hoornse zaalvoetballers succesvol af. Het was onvoldoende voor de eerste zege van het seizoen aangezien de thuisploeg er eentje meer maakte: 4-3.

Door Vincent Schot 


En dus stapten de geelhemden na afloop van het duel met het gezicht op standje onweer de bus in voor de lange terugrit. Had de ploeg immers niet voortdurend verzaakt voor het doel dan had het Groene Ster niet alleen geklopt, het had dit dan ook nog eens gedaan met ruime cijfers.

Ook waren de scheidsrechterlijke beslissingen dan na afloop minder lang de revue gepasseerd. Niet alleen verzuimden de arbiters de Zeeuwen twee keer rood te geven – voor rust voor een overtreding op de doorgebroken Maarten Zuiker en na de pauze op de ongrijpbare Younes Daari – een tienmetertrap werd Veerhuys ook onthouden. De zesde Zeeuwse fout werd volgens hen beoordeeld als in de zoemer voor het rustsignaal.

Deze combinatie van onfortuinlijke factoren maakten nu dat de 0-1 van Dennis Brouwer teniet werd gedaan door de thuisploeg, die direct ook op 2-1 kwam. Dennis Pal bracht de 2-2 ruststand op het bord. Na de pauze was het Daari met de 2-3, maar na de gelijkmaker kreeg Veerhuys drie minuten voor tijd de rekening gepresenteerd voor het zwakke afwerken. Toen een scrimmage voor het doel van Barry de Wit niet werd weggewerkt viel deze bij de tweede paal voor de voeten van Salim Ben Sellam: 4-3.