NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys verliest in kwartfinale van Tigers Roermond

By mei 27, 2023 mei 31st, 2023 No Comments

Foto Martin de Haan

Nog lange rit om aan verplichting te voldoen

Bron: NHD – Vincent Schot

Veerhuys moet zondag de lange rit maken naar Roermond voor een formaliteit. Het seizoen van de Hoornse zaalvoetballers zit erop nu de eerste kwartfinale tegen Tigers Roermond vrijdagavond in eigen huis met ruime cijfers verloren ging.

Dat Veerhuys zich plaatste voor de play-offs om de landstitel is een hele prestatie. In de Vredehof was het dit seizoen vaak onrustig. De trainer stapte op, waarna de ploeg zich een periode zelf moest zien te redden tot de club erin slaagde een vervanger aan te trekken. Ook verloor Veerhuys onderweg aanvoerder Aram Hakopov. ,,Wat dat betreft is het knap dat we hier staan’’, zei Nigel Wijdenbosch vrijdagavond.

Veerhuys dankt de plek bij de beste acht van de competitie door de achterdeur die de KNVB inbouwde in de competitieopzet. Als winnaar van de voorjaarscompetitie in de B poule, waarin de acht minst sterke ploegen van het seizoen het tegen elkaar opnamen, speelde Veerhuys afgelopen week tegen de nummer 6 van de A poule, met daarin de acht beste teams van het reguliere seizoen. Hierin verraste de ploeg van interim-trainer Mo Bouchibti door FC Marlene te kloppen.

Foto Martin de Haan

Schande

Dat er nu werd verloren van Tigers Roermond is geen schande. De ploeg uit het zuiden is dit jaar de grote uitdager van Hovocubo en FC Eindhoven, de twee voornaamste kampioenskandidaten. Toch was er van enige vorm van tevredenheid bij Wijdenbosch geen sprake. Daarvoor was de 1-8 nederlaag te groot. ,,Nu overheerst vooral de teleurstelling. Misschien dat het over een poosje anders aanvoelt’’, aldus de nieuwe captain van de Hoornse formatie.

Lang verkocht Veerhuys de huid duur. Daar moest het overigens lang op wachten want de aftrap was een stuk later dan gepland. Tigers vertrok om 14.45 uur vanuit Roermond, maar kwam pas om 20 uur aan in Hoorn. De pinksterdrukte zorgde voor flinke vertraging. De bezoekers waren niet de enige die van ver moesten komen. Het arbitrale duo legde nog een veel langere reis af naar het sportcentrum in Hoorn. In het kader van een uitwisselingsprogramma van de KNVB met de voetbalbond van Malta kwamen zij van het eiland. Het zorgde voor de nodige frustratie binnen de lijnen want de Maltezers floten niet geweldig.

Foto Martin de Haan

Kunst en vliegwerk

Van invloed op de uitslag waren zij niet. ,,Tigers is verder dan wij en is fysiek sterker. Ja, ze waren vanavond gewoon een stuk beter’’, erkende Wijdenbosch. Toch hield zijn ploeg lang stand. Veerhuys beperkte zich voor rust vooral tot verdedigen om te loeren op de counter. Af en toe ging het met kunst en vliegwerk én dankzij een voortreffelijke keeper Marcel Ons, maar een Roermondse treffer bleef lang uit. Zo lang zelfs dat David Albert Veerhuys zelfs op 1-0 schoot uit een van de spaarzame aanvallen. ,,We stonden goed’’, aldus Wijdenbosch. ,,Maar twee keer zetten we verdedigend niet goed druk en dat werd direct afgestraft.’’

Het resulteerde in een kleine achterstand bij rust: 1-2. In de tweede helft ging het toch nog mis voor Veerhuys. Goed mis zelfs want de teller liep uiteindelijk flink op. ,,Wij kregen een aantal kansen, maar die maakten we niet. Dan wil je nog iets forceren met een meevoetballende keeper, maar hoewel dat ons dit seizoen regelmatig wat opleverde, lukte dat vandaag niet’’, vervolgde Wijdenbosch.

Return

Zondag staat de return nog op het programma in Roermond, maar de routinier van Veerhuys maakt zich geen illusies meer op een nieuwe stunt. ,,Nee, dat is een formaliteit, meer niet. We moeten daar gewoon lekker voetballen en het seizoen waarin er veel is gebeurd goed afsluiten.’’

Zaalvoetbal play-offs

HV/VeerhuysTigers Roermond 1-8

16. Albert 1-0, 17. Tamoukh 1-1, 20. Chadli 1-2, 24. Chadli 1-3, 29. Belhaj 1-4, 35. Chadli 1-5, 36. Dzurlic 1-6, 37. Dzurlic 1-7, 38. Chadli 1-8. Rode kaart: 39. Belhaj (Tigers).

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel

Foto’s Jan Groot