NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys start nacompetitie met gelijkspel

By mei 13, 2018 No Comments

Foto Leekster Eagles

Bron: www.nieuwsuitwestfriesland.nl

DRACHTEN – HV Veerhuys is de nacompetitie voor lijfsbehoud begonnen met een doelpuntrijk gelijkspel. Door het resultaat op bezoek bij eerstedivisionist Leekster Eagles houdt de ploeg zicht op de volgende ronde, 5-5.

Vanwege andere activiteiten in de sporthal van Leekster Eagles werd het duel in Drachten afgewerkt. Voor HV Veerhuys was de voorbereiding niet optimaal aangezien de club en Antoine Gooyers per direct uit elkaar gingen.

‘Het was een hele chaotische wedstrijd van beide kanten. We speelden met een hele jonge ploeg, waarvan sommige jongens nog niet helemaal gewend zijn aan de fysieke duels.’ zei Barry de Wit na afloop. ‘Daarentegen hebben we wel flink wat kansen gecreëerd en bij vlagen goed voetbal laten zien.’

Na een 2-2 ruststand eindigde het treffen uiteindelijk in een 5-5 gelijkspel waardoor HV Veerhuys volgende week in de return nog alle kans heeft om de volgende ronde in de nacompetitie te bereiken. ‘Ik denk dat als we wat onnodige fouten eruit kunnen halen gewoon kunnen winnen van Leekster Eagles’, vervolgt de sluitpost. ‘Als we wat meer mannenvoetbal laten zien en soms wat hoger tempo laten zien gaat dit wel lukken.’

Namens HV Veerhuys kwam Jorg Ooievaar tweemaal tot scoren. De overige doelpunten werden gemaakt door Mukhtar Suleiman, Younes Daari en Mark Zwagerman.