NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys speelt goede eerste helft tegen Eindhoven

By maart 26, 2022 No Comments

Foto: Marcel Rob

Zaalvoetballers HV/Veerhuys denken aan stunt tegen grootmacht FC Eindhoven maar komen er na rust amper nog aan te pas

Bron: NHD – Kevin de Vries
HOORN

Wie in de eerste helft naar het scorebord in de Vredehofhal keek, mocht even denken aan een Hoornse stunt. Maar grootmacht FC Eindhoven was tegen HV/Veerhuys op tijd bij de les. De Brabanders, met diverse zaalvoetbalinternationals binnen de lijnen, stelden in deel twee orde op zaken en keerden met een 3-7 zege huiswaarts.

De vernieuwde competitieopzet is bedoeld om de eredivisie een stuk spannender te maken. Met aan het eind van het seizoen nu ook kwartfinales in de play-offs, valt er voor meer teams wat te winnen. Toch lijkt voor een deel de spanning al weg wat betreft de reguliere competitie. De huidige top-5 staat er immers zo rooskleurig voor, dat die ploegen nu al een zekerheidje lijken voor het seizoenstoetje. Veerhuys vecht op dit moment voor plek zes. En die plek biedt aan het eind van het jaar ook nog uitzicht op de play-offs. In Hoorn kijken ze dan ook vooral naar de concurrenten uit het rechterrijtje, waarbij ieder punt tegen FC Eindhoven als bonus mag worden gezien.

Toch was het niveauverschil in de eerste helft niet meteen te zien. Eindhoven oogde wat nonchalant en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van. Tot drie keer toe kwam Veerhuys op voorsprong, maar steeds was het internationaal Saïd Bouzambou gelijkmaakte. Na twee individuele acties tikte Bouzambou bij de tweede paal binnen, terwijl hij bij zijn derde het scherpst reageerde op een rebound.

Op het oog leek er dus wel iets in te zitten voor de ploeg van Najib Taki. Alleen op het moment dat Eindhoven echt gas gaf, werd duidelijk dat ze simpelweg een maatje te groot zijn voor Veerhuys. Vooral Ayoub Boukhari bleek vrijdagavond een plaaggeest. Met zijn individuele acties creëerde hij veelvuldig een man meer situatie en dat leverde constant gevaar op.

De thuisploeg kwam er na de pauze amper nog aan te pas. Ook niet toen er met nog elf minuten op de klok al werd gekozen voor een extra veldspeler. Tel daarbij op dat de Hoornse verdedigingsmuur steeds meer scheurtjes vertoonde en het verschil was gemaakt. Uiteindelijk won Eindhoven dan ook vrij eenvoudig. En dat zonder zelf groots te spelen. Voor Veerhuys kan het vizier dan ook snel op volgende week vrijdag. Want dan wacht in BE’79 een ploeg waar wel kansen liggen om punten te sprokkelen voor een plekje bij de top zes.

zaalvoetbal eredivisie

HV/VeerhuysFC Eindhoven 3-7

Scoreverloop:

3. Hakopov 1-0, 11. Bouzambou 1-1, 12. Ooievaar 2-1, 13. Bouzambou 2-2, 18. Overtoom 3-2, 19. Bouzambou 3-3, 21. Van den Eijnden 3-4, 26. Boukhari 3-5, 32. Boukhari 3-6, 40. Bouzambou 3-7.