NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys gelijk tegen stadsgenoot Hovocubo (2-2)

By november 2, 2014 No Comments

Veerhuys speelde goed tegen Hovocubo in sporthal de Opgang. Het publiek was in grote getale opgekomen, waaronder ook veel van onze jeugdleden die hun trainers  natuurlijk ook in actie wilden zien. In de hal die op 1 groot reclame doek lijkt was Veerhuys in de eerste helft iets beter dan de thuisploeg. Bij Veerhuys ontbrak de geschorste Dennis Pals. Ook Hovo was niet compleet, Molkarai was nog geblesseerd en Selbach ziek.

Hovo kwam in de eerste helft op 1-0, maar na de pauze trok Joey Papamelodias de stand recht 1-1. Een bijna identieke goal van Hovo betekende de 2-1.Veerhuys wisselde de prima keepende Stet voor een extra speler en met een paar minuten op de klok werd de man meer situatie  prima uitgespeeld. Don de Graauw rondde af. Met nog enkele seconden op de klok kreeg Hovo nog een 10 meter pingel maar deze trof geen doel. Beide keepers lieten een sterke indruk achter. Een gelijkspel gaf de verhoudingen goed weer en dat was verrassend.

Voor de Hovo aanhang was misschien het spel van Veerhuys verrassend goed, daarentegen liet voor de Veerhuys aanhang het niveau van Hovo niet een versterking zien ten opzichte van het jaar ervoor. Joost Reus kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken en het gemis van een speler als Darri is niet op te vangen door het aantrekken van talent van elders. Kortom Hovo viel in deze samenstelling ietwat tegen.

In de hal werd wel geprobeerd een sfeer te maken, maar het getrommel was iets te veel geforceerd en niet al te  prettig als je er in de buurt zit. Het maken van reclame en het steeds vermelden wie de beste coach was bij dode spel situaties tijdens de wedstrijd was over de top en werd op den duur zelfs hinderlijk.

Hovocubo en Veerhuys waren met het gelijke spel redelijk in balans. Met de 2-2 kon de neutrale toeschouwer leven. Hoorn mag trots zijn op twee eredivisie teams, de eerlijkheid gebied echter ook te vermelden dat we geen kampioensploeg aan het werk hebben gezien. Veerhuys dat het met beduidend minder financiele middelen moet doen maar waarvan de jeugdopleiding meer dan goed is, kwam in deze wedstrijd dus als morele winnaar uit de strijd. De volgende thuiswedstrijd voor ’t Veerhuys is tegen streekgenoot Marlène, alweer een derby tegen een Noord Hollandse topclub waarvan vreemd genoeg de resultaten dit seizoen ook minder zijn dan in voorafgaande jaren.

Foto’s Ferry Hoks