NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys speelt gelijk tegen Leekster Eagles

By september 26, 2020 oktober 2nd, 2020 No Comments

Foto: Jaap van der Pijll

Eerste puntverlies voor vernieuwde zaalvoetbalploeg HV/Veerhuys door eigen goals

Bron: NHD – Kevin de Vries

Na twee nipte overwinningen, leverde het eerste thuisduel van Veerhuys een gelijkspel op. Tegen het nog puntloze Leekster Eagles werd het 3-3.

Nee, echt van harte ging het in de eerste helft niet bij het vernieuwde Veerhuys. De ploeg die ten opzichte van vorig seizoen zo moeilijk het net vindt, creëerde in de beginfase nauwelijks iets en dat leverde onderling de nodige irritaties op. Ook de bezoekers hadden moeite met het vinden van een opening. De thuisformatie had de boel defensief aardig op orde en niet toevallig ging het dan ook mis toen Veerhuys zelf de bal had. Een misverstand tussen Jorg Ooievaar en aanvoerder Aram Hakopov zorgde ervoor dat Leekster Eagles kon counteren en dat deed de ploeg uiterst effectief.

Rochendy Constansia werd in de linkerhoek aangespeeld en met een hard schot liet hij doelman Marcel Ons kansloos. Ons, één van de nieuwelingen, maakte een solide indruk. Net als de ervaren Nigel Wijdenbosch. Veerhuys mist alleen de nodige creativiteit, nu Younes Daari en Mukhtar Suleiman dit seizoen uitkomen voor stadsgenoot Hovocubo. De equipe van trainer Antoine Gooyers moet het daarom nog meer van het veldspel hebben.

Na een time-out, aangevraagd door trainer Gooyers, begon Veerhuys iets beter te spelen. Maar dat leverde tot de rust niet meer op dan een paar speldenprikjes van Bart Overtoom.

De tweede helft zorgde voor een stuk meer spektakel. Op aangeven van Hakopov wist Hoessein Jabir in twee instanties binnen te tikken, waarna Veerhuys direct ook op voorsprong kwam. Een subliem balletje van Hakopov werd geweldig binnen gewipt door Ooievaar en zo zagen de papieren voor de thuisclub er plots een stuk beter uit. Alleen zo snel als de thuisploeg op voorsprong kwam, zo snel kwamen de bezoekers uit Groningen weer langszij. Al ging dat met het nodige geluk. Tot twee keer toe zelfs werd Ons verslagen door een been van een eigen medespeler. En daarmee eindigde het duel tussen de Hoornse ploeg en de promovendus in een gelijkspel. Gezien de verhoudingen konden beide ploegen daar ook wel mee leven. Hoewel de thuisploeg nog de meeste aanspraak maakte op de overwinning, kon de thuisploeg onvoldoende kansen creëren om Leekster Eagles aan het wankelen te brengen. Maar met zeven punten uit drie wedstrijden moet Veerhuys absoluut tevreden zijn met deze seizoensstart.


2020-09-25, Zaalvoetbal, Eredivisie, Veerhuys – Leekster Eagles, sportcentrum Vredehof, Hoorn

Verslag en beeld: Leo Giovannangelo
Fotografie: Ferry Hoks

Veerhuys met moeite 1 punt vergaard

Hoorn – De zaalvoetballers van ’t Veerhuys uit Hoorn hebben hun ongeslagen status behouden in de Eredivisie. Het koste veel moeite want promovendus Leekster Eagles uit het Hoge Noorden maakte het de ploeg van Antoine Gooyers behoorlijk lastig maar met een remise had iedereen vrede, 3-3.

Abonneer ook op mijn JoepTjoep kanaal voor meer beeld en krijg automatisch een melding bij nieuwe filmpjes en live uitzendingen:
https://www.youtube.com/channel/UCH_9H73cpkxff5yTfHhd5eA
Bekijk hier de wedstrijd in Full HD:

Al vroeg kwamen de Hoornaren op een achterstand, 0-1, en hadden de grootste moeite om goed aanvalsspel op de vloer neer te zetten. Bij vlagen was het een beetje slordig waardoor het allemaal wat rommelig oogde. Na de rust tilde Hoessein Jabir en Jorg Ooievaar de stand naar 2-1 en speelde ’t Veerhuys een stuk beter dan in het eerste bedrijf. De Leekster Eagles, met international St Juste in hun gelederen, beet goed van zich af en produceerde de gelijkmaker maar Bart Overtoom bracht de thuisploeg weer op een voorsprong. Dit kon men niet vasthouden want Constansia bracht namens de Leekster Eagles het eerste wedstrijdpunt op de ranglijst, 3-3.

Na afloop sprak onze verslaggever met Hoessein Jabir, speler van ’t Veerhuys gevolgd door Antoine Gooyers, trainer/coach van ’t Veerhuys.

Aankomende vrijdagavond 2 oktober ontvangt ’t Veerhuys Feyenoord Futsal uit Rotterdam.