NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys sluit play-offs knap af met winst uit bij Tigers Roermond (6-8)

By mei 30, 2023 juni 2nd, 2023 No Comments

SAMENVATTING: Tigers Roermond – HV/Veerhuys

Foto Jos Joosten

28-5-2023.

Veerhuys speelde deze zondag de terug wedstrijd voor de play-offs in Roermond. Het was al de derde wedstrijd deze week maar het team had er zin in. Bij Veerhuys ontbraken Rootring, Nugter, Gooijers en De Moel en bij Tigers ontbrak hun topscoorder die in het vorige duel bewust een kaart had gepakt. Veerhuys begon de wedstrijd gelijk met vijf  veldspelers bij balbezit en dat had succes.

Al rap stond er 1-3 op het scorebord.  Een verkeerde handeling van de leidsman die een vrije trap toekende betekende de aansluitingstreffer en daarna  scoorden beide teams aan de lopende band.  Tigers vond bij balverlies het verlaten doel van Veerhuys en de geelhemden maakten ook meerdere fraaie goals middels veel combinatie voetbal. Koeman scoorde vier  maal, Albert drie maal en Wijdenbosch 1 maal. Uitslag 6-8  winst en dat mag een verrassing genoemd worden.

Het seizoen voor de geelhemden is nu afgelopen. Begin augustus start de voorbereiding weer. Speciale dank ook aan Mo die tijdelijk de honneurs waar nam.


Een Hoorns onderonsje in de halve finale blijft uit: Veerhuys wint uit wél van Tigers, maar weet de opgelopen schade niet te repareren

ROERMOND

Bron: NHD – Vincent Schot

Veerhuys heeft zondagmiddag revanche genomen voor de 1-8 nederlaag die het vrijdagavond in eigen huis opliep tegen Tigers Roermond. In Limburg werd de tweede kwartfinale zelfs gewonnen, maar genoeg om de opgelopen schade te repareren, waarmee de halve finale van de play-offs zou worden bereikt, was de zege niet: 6-8.

Dat de Hoornse zaalvoetballers zich niet zouden scharen bij de beste vier ploegen van de eredivisie stond na de heenwedstrijd eigenlijk al wel vast. Hoewel Veerhuys Tigers daarin lang kon bijbenen, liep de score na rust te ver op om in de return nog een échte kans te maken.

Nigel Wijdenbosch noemde de uitwedstrijd vrijdagavond dan ook een formaliteit. ,,We moeten daar gewoon lekker voetballen en het seizoen waarin er veel is gebeurd goed afsluiten’’, aldus de routinier na de nederlaag in de eigen Vredehof.

Lees ookVeerhuys maakt de lange rit van Hoorn naar Roermond wél, maar maakt zich geen illusies: ’Het is een formaliteit, meer niet’

Hierin slaagde Veerhuys dus uitstekend. De ploeg van interim-trainer Mo Bouchibti kwam binnen een kwartier op 0-2, maar keek halverwege wel tegen een achterstand aan: 4-3. Na de pauze liep Tigers, de nummer 3 van het reguliere seizoen, uit tot 5-3 en leek een nieuwe poetsbeurt in de maak.

Zo ver liet Veerhuys het ditmaal alleen niet komen. Wat vrijdagavond niet lukte, daarin slaagden de Hoornse zaalvoetballers zondagmiddag wel: scoren met een ’vliegende keep’.

Slotakkoord

Met David Albert in het shirt van doelman Marcel Ons kwam Veerhuys, onder meer dankzij een treffer van de extra veldspeler niet alleen terug tot 5-5, het werd via Nigel Wijdenbosch uit een slim genomen vrije trap zelfs 5-6. Hoewel Tigers de bal daarna nog een keer onderschepte en van ver in het lege doel schoof, was het slotakkoord voor Veerhuys, dat nog twee keer scoorde.

Voor Veerhuys zit het seizoen er nu op. Tigers kan zich gaan opmaken voor de halve finale. Daarin moet het in een ’best-of-three’ weer zien te winnen van een ploeg uit Hoorn want met Hovocubo treft het nu de regerend landskampioen.

Tigers Roermond-HV/Veerhuys 6-8