NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys pakt kostbare punten in Eindhoven

By oktober 29, 2016 No Comments
archieffoto

archieffoto www.gerriefotografie.nl

EINDHOVEN – Veerhuys heeft zichzelf vrijdagavond een uitstekende dienst bewezen door te winnen van ZVV Eindhoven. Dankzij drie treffers in de tweede helft won de ploeg van Antoine Gooyers met 2-3.

Door Vincent Schot – NHD


,,Wat een wedstrijd’’, zegt de coach minuten nadat de zoemer heeft geklonken. ,,Eindhoven speelde echt op het randje en ging daar af en toe ook overheen. Omdat wij ook hebben gevochten als leeuwen werd het een heel mooie wedstrijd.’’

In de eerste helft leek het daar niet op voor de Hoornaars. Al na drie minuten raakten zij Youri Akkerman kwijt met een enkelblessure. Een flinke tik, temeer omdat Younes Daari vanwege een schorsing helemaal al niet aan de aftrap verscheen.

Via Bilal Achenteh was het de thuisclub die na iets meer dan een kwartier op voorsprong kwam. ,,Een fout van Issam Ezhar’’, moppert Gooyers daar achteraf over. ,,Hij stond niet op te letten bij een intrap van hun. Hij was met de scheidsrechter bezig, waardoor zijn man vier meter bij hem weg liep.’’ Omdat het niet de eerste keer is dat de nieuweling in Hoornse dienst iets dergelijks overkwam, hield de trainer hem de laatste twaalf minuten aan de kant.

Wesley Donkers had op dat moment al voor de gelijkmaker gezorgd uit een goed uitgevoerde corner. ,,Onze tweede en derde goal, van Justin Baas en Odinga Nimako, kwamen voort uit goed druk zetten’’, aldus een tevreden Gooyers. Doordat keeper Barry de Wit in de slotfase nog twee schoten goed pareerde was het genoeg voor de tweede zege van het seizoen. Door de driepunter klimt Veerhuys – met een duel meer gespeeld – naar plek zes.

ZVV Eindhoven-Veerhuys 2-3.

Achenteh 1-0, Donkers 1-1, Baas 1-2, Rebbah 2-2, Nimako 2-3