Veerhuys 1

Veerhuys pakt drie belangrijke punten tegen Urk

By februari 16, 2019 No Comments

15-2-2019

Foto”s Veerhuys

Het was een zeer belangrijke wedstrijd voor Veerhuys de uitwedstrijd tegen Urk. De wedstrijd was wederom niet makkelijk en pas in de slotfase werd de overwinning veilig gesteld (3-4). Veerhuys trad aan zonder de geblesseerde Moussa Hadi en keeper Levi Rood , laatstgenoemde werd prima werd vervangen door Stan Vertelman. Halverwege de wedstrijd viel Jorg Ooievaar met een blessure uit. Concurrent Texel verloor de thuiswedstrijd tegen Leek en dat gaf de overwinning nog meer glans. De euforie was derhalve groot.

HV VEERHUYS PAKT IN SLOTMINUUT DE VOLLE BUIT

Bron: XYTO Media – Door Koen Roozendaal

URK – HV Veerhuys beleefde in Urk een moeizame avond. De Hoornse zaalvoetbalploeg pakte in de slotminuut de voorsprong en keerde zo alsnog met de drie punten huiswaarts, 3-4.

In Urk stond HV Veerhuys onder leiding van Antoine Gooyers, die in ieder geval tot het einde van het seizoen aan het roer staat bij de koploper uit de eerste divisie. De oefenmeester is in Hoorn de opvolger van Peter van der Slikke, die afgelopen week werd ontslagen. Met Gooyers haalde Veerhuys een oude bekende terug. De coach stond in Urk weer voor de groep en zag hoe zijn ploeg een zwaarbevochten zege boekte. ‘Het was moeizaam. Urk is een stugge ploeg met sterke jongens. Er is moeilijk door te komen en de kansen die we kregen maakten we niet’, zei Gooyers. Na een actie over de zijkant trof de thuisploeg bij de tweede paal doel en bepaalde de ruststand zo op 1-0.

Na de pauze kwam de Hoornse ploeg sterk uit de kleedkamer en via twee treffers van Mo Darri boog het de score om. Weer enkele minuten later wist de gastheer echter gelijk te maken. Veerhuys slaagde er via Thijs Nugter weer in om aan de leiding te komen, maar ook nu trok Urk de stand weer gelijk.

Pas in de laatste minuut, 36 seconden om precies te zijn, viel de beslissing. ‘Younes (Daari, red.) omspeelde drie man en stiftte hem in de verre bovenhoek. Het was een super mooie goal’, omschreef Gooyers de winnende treffer. ‘Ik ben tevreden over het resultaat, maar er moet wel arbeid worden verricht. Dat is op dit moment nog niet goed genoeg wat we hebben laten zien.’

Coach Antoine Gooyers verving Peter van der Slikke die eerder deze week werd ontslagen. Veerhuys zag een stugge thuisploeg en stond met de rust met 1-0 achter. Na de pauze scoorde Mo Darri twee maal.( Uit een vrije trap en uit een afstandsschot). De thuisploeg kwam echter weer op gelijke hoogte en deed dat ook nadat Thijs Nughter voor de 2-3 zorgde. Younes Daari stelde de overwinning in de slotminuut veilig middels een zeer fraaie actie. Dat was een enorme opluchting ook voor het talent die in de vorige wedstrijd in de eerste helft vooral op de bank zat.

Peter van der Slikke zocht eerder deze week al vrij snel zelf de pers. De oud Veerhuys speler, die vorig jaar overstapte van de Marlène jeugd naar Hovocubo 2 werd vorig seizoen bij Hovocubo voortijdig ontslagen. Hij kreeg bij Veerhuys dit seizoen de mogelijkheid om met jonge talentvolle spelers te werken. Aan zijn karakter en inzet heeft het zeker niet gelegen, maar qua oefenstof op de trainingen en qua tactiek zag de club te weinig vooruitgang. Niets meer en niets minder, ondanks dat er in een bepaald interview anders wordt gesuggereerd. Vooral de opmerking dat de jongere spelers alles al vanuit de jeugd opleiding dienen te beheersen en dat hij zich bezig hield met slechts nog fine tuning was eigenlijk spreekwoordelijk. Niemand is te oud om te leren volens ons en de fine tuning hebben wij helaas gemist. Er waren dit seizoen regelmatig enige afberichten voor de trainingen dit had vooral te maken hadden met blessureleed en studie, maar dat kan geen reden zijn om bepaalde oefeningen zoals bijvoorbeeld dode spel momenten niet te behandelen. Een klein beetje hand in eigen boezem steken zou derhalve ook op zijn plaats zijn geweest. Verder wensen wij Peter in ieder geval veel succes in de toekomst want hij is een echte liefhebber van het spel. Gelukkig vond men clubman en coach Antoine Gooyers bereid om het stokje over te nemen, maar er zal ongetwijfeld nog veel werk aan de winkel zijn. De drie punten zijn in ieder geval in de tas en de volgende wedstrijd is wederom een lastige uitwedstrijd, dan wacht namelijk OS Lositanos.

Jong Veerhuys verliest met 3-5 van koploper

Veerhuys 1 blijft dus stevig aan de leiding gaan, iets wat van Veerhuys 2 niet gezegd kan worden. Dit zeer jonge team dat toch ook echt tot de selectie behoort staat op een degradatie plaats en was in de wedstrijd tegen koploper Wognum Nicols 1 zeker niet slecht op dreef.

Bij Wognum Nicols speelde verrassend Maarten Zuiker in de basis. De oud Veerhuys speler speelde foutloos en zag zijn team op een 0-1 voorsprong komen door een blunder achterin van Jong Veerhuys. Tijani bracht de teams op gelijke hoogte met een actie vanaf links. Een afstandsschot van Nicols betekende 1-2 en daarna bleef het lange tijd 2-2 na een goal van Serkan Ozdemir. Toen deze speler met geel naar de kant moest ontstonden uit de ondertall meerden kansen voor de bezoekers die echter niet profiteerden. Een afstandsschot van de rechterkant werd echter door keeper Robin Blaak niet goed verwerkt en de 2-3 (wederom in de slotfase), bleek de genade klap. Hier ontbrak duidelijk de ervaring en het vooral bewaren van rust , want binnen een paar minuten scoorden de bezoekers nog twee maal. Serkan bepaalde de eindstand op 3-5.