MededelingenVeerhuys E5Veerhuys E6Veerhuys F1

Veerhuys O 9 wint Amsterdam Youth INDOOR toernooi. TOP PRESTATIE

By december 21, 2015 No Comments

19 december en 20 december.

O8

Het waren twee zeer drukke en lange dagen. Op zaterdag trad Veerhuys onder 8 aan op het Ajax kwalificatietoernooi. Het was wel even wennen voor de kids, want dit was hun eerste wedstrijd samen. Vooral de stuiterbal en de andere regels waren lastig. Er was wel 1x met de stuiterbal getraind , maar de speelvloer op Borghland is van beton en de afmetingen van het veld zijn kleiner. De kids begonnen met een overwinning en wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de kwartfinales. Yve viel met een blessure uit en ook voor  keeper Mees was het best lastig want er mocht niet uitgegooid worden bovenhands. De kwartfinale ging verloren tegen de latere finalist Victoria . Zeeburgia dat o.a. Volendam kansloos liet, maakte op ons de meeste indruk, maar ook zij behaalden de titel niet. Die ging  bij onder 8 naar SDZ.

O9 verrast en wint TOERNOOI bij AJAX

Een dag late20151219-003r trad Veerhuys onder 9 aan. Omdat coach Danny door vakantie afwezig was werden de honneurs waar genomen door nestor en veteraan Adri. De eerste drie wedstrijden tegen o.a. de Dijk en Abcoude  werden  door o.a. veel goals van Jamil ruim gewonnen en volgden elkaar lekker snel op.  Toen  was er de middag lunch pauze maar moest het team ook nog lang wachten voor de volgende wedstrijd tegen Kon.HFC. De focus was er even niet en er werd verloren. Omdat keeper Jameel ziek was werd Jaap onverwacht de eerste keeper. Het was voor de kleinste keeper van het toernooi heel spannend. Zijn eerste wedstrijd ooit in de zaal en dan die hoge ballen!. Ook het uitgooien was moeilijk en daardoor gingen de tegenstanders druk zetten bij opbouw. De wedstrijd tegen Quick Boys ging  nipt verloren. T20151219-002och wist het team zich verrassend te plaatsen voor de kwart finales.

De coach zette het geheel op scherp en de boys waren weer wakker. Gelukkig waren deze wedstrijden nu weer wel met weinig wachttijd en het werd  bijzonder spannend. Tegen het bekende Purmesteijn (2-2), de kids kenden elkaar allemaal, moesten uiteindelijk  pingels de beslissing brengen. Jamil, Quincy en Daan schoten raak. Purmesteijn miste 1 pingel.  De halve finale was bereikt.

20151219-011Vlak hierna trad het team aan tegen KHFC waarvan eerder was verloren.  Coach  Adri had van de eerdere wedstrijd gezien hoe dit team wel te verslaan was en met een andere tactiek werd deze halve finale overtuigend met 5-0 gewonnen.

NaamloosDe finale was behaald en die werd bloedstollend. De boys werkten wederom keihard en ook ditmaal stond het tactisch helemaal goed. Het werd tegen BFC uit Bussum een gelijkspel en weer moesten penalty’s de beslissing brengen. De eerste pingel van Jamil werd gestopt, de andere strafschoppen troffen doel. Jaap stopte de laatste pingel van BFC en toen moesten alle andere spelers voor de volgende serie om en om. Er mocht dus niet meer gemist worden. De coach had hier vooraf al rekening mee gehouden en de boys waren goed geinstrueerd met het nodige zelfvertrouwen als gevolg. Alle schoten van Veerhuys waren raak tegen de toch grote keeper . En toen kwam het moment van kleine Jaap , hij stopte de laatste strafschop en de toernooi winst was een feit. Hierdoor mag het team op 1020151219-001 januari mee doen aan het eindtoernooi tegen o.a. Ajax,PSV, Genk en Anderlecht. Een geweldige prestatie boys. Top gedaan.

De foto’s van beide teams worden hier bijgevoegd. Met dank ook aan de ouders voor de hulp hierbij. Dank ook aan de organisatie die wederom perfect was  o.l.v. Peter Musters van Ajax .image Het waren hele leuke dagen.

HV/Veerhuys onder 10,  speelt  op 27 december het toernooi. Ook dit team kan weleens voor een mooie verrassing gaan zorgen. Veel succes en prettige feestdagen.