Veerhuys B1

Veerhuys O17 laat internationaal indruk achter

By januari 4, 2016 No Comments

20160101-B1-1028Veerhuys O17 liet zich zien op het drie daagse internationale toernooi te Mouscron. Het resulteerde in een uitnodiging van het Zwitserse Freibourg voor een toernooi met o.a. Zenith St Petersburg, Dynamo Zagreb en Mouvistar Madrid.

Veerhuys O 17 speelde zeer sterk in het Franstalige Belgie en maakte derhalve indruk. Voorafgaande aan het toernooi werd er een oefenduel gespeeld tegen Jong Mouscron. In Jong Mouscron spelen al twee spelers mee met een contract voor team 1. Veerhuys had voor vertrek nog speciaal op de corners geoefend en dat betaalde zich uit. Uit drie verschillende ingestudeerde corners werd ook drie maal gescoord (0-3). Uiteindelijk werd dit duel met 2-4 gewonnen.

Een dag later was de Franse selectie de tegenstander. Het werd een hele knappe 1-1 tegen een team dat uit 17 jarige spelers bestond, terwijl de B spelers van Veerhuys 15 en 16 zijn.

Van het Nationale team van Belgie werd gewonnen met 0-3.

20160101-B1-1016De derde wedstrijd was tegen Bruxelles. . De jongere spelers kregen iets minder speeltijd om ze te beschermen want er werd met Fifa regels gespeeld en de tegenstanders speelden niet alleen vrij hard , maar waren ook ouder.. De uitslag was een zeer knap 0-0 gelijkspel.

Tegen  de Zwitserse kampioen Freibourg was 1 foutief terug speel balletje de oorzaak dat deze wedstrijd met 1-0 verloren ging.  Het was een heel hard zeer sterke ploeg, die later ook het toernooi zou winnen.

Daarna werd Paris met 0-4 uitgeschakeld door Veerhuys. Het team plaatste zich dus met 1 nipte nederlaag voor de halve finales. Hierin werd het een 0-0 gelijkspel en toen moesten penalties de beslissing brengen en daarin was de tegenstander beter. Ook de wedstrijd om de derde plaats eindigde in een 0-0 gelijkspel en ook hier brachten de pingels de beslissing. 20160101-B1-1035Freibourg werd toernooi winnaar en Veerhuys speler Justin Baas werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Het geheel was een geweldige ervaring, met zaalvoetbal op zeer hoog niveau. Het nog jonge Veerhuys team werd overladen met complimenten en het was voor de buitenlandse tegenstanders maar moeilijk te begrijpen dat de Nederlandse vertegenwoordiger uit echte amateursporters bestond. Toch had het team alles zeer professioneel geregeld. Naast een driedubbel tenue was de locatie van verblijf perfect. Een luxe groot appartement boven op een berg was afgehuurd in een mooie omgeving waarbij de reeen om het huis liepen. Voor zowel de boys als de ouders was dit een unieke ervaring. De sfeer onderling was perfect en onze dank gaat ook uit naar de ouders die zich helemaal ingezet hebben om dit alles mogelijk te maken.

Foto’s Roos van Ling

Van het toernooi zijn zeer veel foto’s en filmopnamen gemaakt. Deze worden later bij dit verslag gevoegd.