Veerhuys D1

Veerhuys O/13 pakt titel West1 5-0 winst op Marlène in finale

By april 30, 2017 No Comments

Foto: Frank Fotograaf Brussel

Het was een lange dag van ‘s-morgens vroeg tot het einde van de middag. In de finale West 1 beet de D1 het spits af tegen Marlène. Veerhuys D1 was in de topklasse reeds kampioen en de nummer twee was Marlène die Veerhuys D2 uitschakelde in de play offs.

De D1 had zich tot in puntjes voorbereid al waren sommige kids best wel gespannen. Vier jaar terug waren de meeste kids er al bij toen Ajax is deze hal verslagen werd. De Horinezen (zonder Aeron en Jamie door blessures, maar beiden waren er wel bij op de bank)  kregen in begin twee hele goede kansen, maar troffen geen doel. Daarna kreeg Marlène D1 ook een paar goede kansen,

Drie generaties kampioenen

maar Omar speelde na zijn blessure weer top. Reserve keeper Daan hoefde niet in te vallen, want Omar was net op tijd fit bevonden.

Veerhuys kwam op 2-0 via een pass van Storm die binnen gegleden werd door Wes en een snoeiharde vrije trap van Melle. Goal nummer drie kwam uit een tiktak corner via Tristan en was een lucky one. Marlène kreeg geen kansen meer. Veerhuys begon deze wedstrijd met press en schakelde  halverwege over naar verschillende systemen. De goals 4 en 5 waren van grote schoonheid. Melle passte op Jim die een volley uit de lucht van de zijkant onhoudbaar binnen schoot. Goal nummer 5 was een lob vanaf eigen helft van Melle en toen was de stand 5-0 in Hoorns voordeel. De coach wilde zoals altijd de nul houden en de boys bleven scherp tot het eindsignaal. Top gedaan team. 

Heeft het  team super gespeeld in deze finale, nee dat niet. Ingestudeerde corners en het roulatie spel met zoeken naar de tweede paal kwamen minder uit de verf ditmaal. Deze finales zijn echter wedstrijden op zich en dat werd beseft. Het ging nu puur om het resultaat.

Op 14 mei treedt het team aan op het NK tegen de kampioenen van Zuid en Oost. De inzet is dan de Nederlandse titel aldus een trotse coach. De foto rapportage en ook filmpjes volgen nog later. Dank ook aan fotograaf Frank die zich de hele dag heeft ingezet voor een mooie herinnering voor later. Dank ook aan allen die ook vandaag weer hebben bijgedragen aan het succes van onze jeugdopleidingen.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel        Klik hier voor alle foto’s van Frank Fotograaf Brussel
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”269″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”640″ gallery_height=”480″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”1″ show_thumbnail_link=”0″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]