NieuwsVeerhuys D2

Veerhuys O13-2 speelt toernooi in Wouw (Noord-Brabant)

By januari 10, 2023 No Comments

Zaterdag 7 januari vertrok Veerhuys O13-2 naar Wouw in Noord-Brabant om de Rullens Futsal Cup 2023 te spelen. Veerhuys speelde in poule A hun eerste wedstrijd tegen FC Marlène JO13-1. Een team wat ze kennen uit de huidige competitie. Deze wedstrijd ging redelijk gelijk op. Door een handsbal kreeg Veerhuys een penalty welke er door Elano netjes werd ingeschoten. De eerste wedstrijd was in the pocket met 1-0.

De tweede wedstrijd speelde Veerhuys tegen OJC Rosmalen JO13-2. Omdat de wedstrijden maar 11 minuten duurden was direct druk geven wel nodig. Dit gebeurde en als snel stond Veerhuys met 1-0 voor. De nieuwe aanwinst Aydin maakte bijna 2-0 in zijn eerste minuut speeltijd. Helaas haalde een tegenspeler de bal net van de doellijn. Even later werd de 2-0 gemaakt en kon Veerhuys zich opmaken om tegen KFC VW Hamme U13-A te spelen in hun derde wedstijd. Deze wedstrijd won Veerhuys ook met 2-0 mede door een mooie voorzet van Max welke er vervolgens door nieuwe aanwinst Meiz hard werd ingeschoten.

Dit betekende poulewinst voor Veerhuys zodat zij speelden in de halve finale tegen UDI’19 JO13-1. Enige tijd bleef het 0-0. Helaas speelde keeper Noud op een gegeven moment de bal in de voeten van de tegenstander welke direct kon scoren. Veerhuys stond achter en dan moet je gelijk er tegenaan want wat is nu 11 minuten. In de laatste minuut maakte Veerhuys er 1-1 van en dat betekende dat de beslissing moest gaan vallen door het nemen van penalty’s. Keeper Noud maakte zijn eerder gemaakte fout hier goed door eentje meer te stoppen dan de tegenstander wat betekende dat Veerhuys door kon om de finale te spelen.

 

 

 

Wat een spanning! De laatste aanwijzingen werden gegeven in de kleedkamer.

 

 

 

 

De zaal werd donker gemaakt en met muziek, lichteffecten en onder luid applaus werden de spelers 1 voor 1 opgenoemd om de zaal te betreden. Wat een happening. De tegenstander van Veerhuys was Futsal Academy Antwerpen U13-A geworden. En terecht. Deze tegenstander bleek in deze finale een tandje sterker.

Helaas verloor Veerhuys met 4-0 maar behaalden zij een mooie tweede plaats. Een prestatie om trots op te zijn! Een felicitatie aan alle spelers en hun coaches!