Uncategorized

Veerhuys O13.1 – WS O13.1 (6-1)

By maart 30, 2023 No Comments

Foto: Frank Fotograaf Brussel

29-3-2023.

Op de voor ons vreemde  woensdag stond deze thuiswedstrijd gepland tegen WS uit Egmond, het betrof een inhaalwedstrijd in sporthal de Vredehof.

Omdat de meeste spelers van het Hoornse team net van de veldtrainingen kwamen was het voor sommigen nog even snel iets eten voordat aan deze inhaalwedstrijd begonnen kon worden. Veerhuys miste deze avond Mert en Erik. Bovendien was Lyona nog niet inzetbaar, maar deze topper was wel,  weliswaar op krukken aanwezig op de bank! Bij Veerhuys was Sylvano weer inzetbaar en werd het team aangevuld met Pascal uit onze O13.2 en Jippe uit onze O11.1.

Veerhuys eerste viertal zag een tegenstander die zich terug trok op eigen helft. Omdat een paar spelers nog niet zo bekend zijn met het rouleren greep de coach vrij snel in om over te stappen op een systeem meer van de zijkanten dat veel geduld vergt en waarbij de spits meer vanuit het midden speelt. Het is sowieso lastig om veranderingen door te voeren bij onze eerstejaars maar deze tactiek werkte beter tegen de bezoekers. Naast geduld moeten er dan schijnloopjes plaatsvinden vanuit  het 3-1 systeem  en ook diagonalen. Het had even tijd nodig maar het lukte. Uit een assist met lopje tussen Massin en Gene werd fraai gescoord. Veerhuys schakelde in deze wedstrijd goed om, om de counters eruit te halen. Een maal was dit minder en kon WS op gelijke hoogte komen. Het was Jippe die een foutloze wedstrijd speelde door de rust te bewaren en er kwamen bovendien mooie steekballen van zijn voet. Toen hij ook nog  zichzelf vrij speelde en prima afrondde voor de 2-1 kantelde de wedstrijd in Hoorns voordeel.

Na de pauze kwam de thuisploeg steeds beter in het spel. Noud scoorde de 3-1. Nu gingen de looplijnen ook steeds beter en het was Moussa die met links voor de 4-1 zorgde. Goal nummer vijf kwam ook van rechts, eerst werd goed rond gespeeld tot er een gat viel bij de tegenstander. Gene hoekte de bal op Sylvano die hard werkte en voor een mooie combi zorgde terug op Gene. Laatst genoemde trof doel middels een hard laag schot (5-1). Later zorgde Noud voor zijn tweede goal van de avond door op de typerende Noud manier de keeper van WS kansloos te laten. Een knappe 6-1 overwinning dus voor het team Veerhuys en een goede voorbereiding op de play-offs van de Topklasse. Vrijdag a.s. staat eerst echter nog de reguliere uitwedstrijd tegen WS op het programma.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel