NieuwsVeerhuys D1Veerhuys D2

Veerhuys O13.1 naar Finale na 1-0 winst in play offs op Marlène

By april 22, 2023 No Comments

21-4-2023.

Veerhuys O13.1 miste in deze wedstrijd de niet fitte Erik. Het jonge team plaatste zich voor de finale West 1 ten koste van Marlène, het werd in de Vredehof hal 1-0 voor HV Veerhuys. De coach had al eerder aan gegeven dat deze wedstrijden op detail beslist zouden worden. De teams ontlopen elkaar namelijk niet veel al het gehele seizoen. Veerhuys begon goed. Omdat  Sylvano een tijdstraf kreeg was het daarna weer even zoeken naar de juiste balans.

Gene scoorde de 1-0. Marlène zocht in de tweede helft meer de aanval maar de Veerhuys spelers vochten als leeuwen en dat was heel knap van het nog jonge team. Vijf minuten voor tijd ging Marlène met een extra veld speler spelen en daardoor werd het nog spannend. Te meer omdat het de goed fluitende scheidsrechter even ontging dat de bezoekers met een foute wissel opeens nog met 6 man in het veld stonden en het niet geheel duidelijk was nadat de keeper eruit ging wie er bij Marlène nu de keeper was.

Veerhuys hield knap stand, het bleef 1-0. De eerste wedstrijd eindigde in Heerhugowaard in een 1-1 gelijkspel, dus Veerhuys O13 komt in de finale uit tegen Hovocubo. Alle finales worden vrijdag  in de thuishal van Hovo gespeeld. Omdat de finales  vreemd genoeg in de mei vakantie door de KNVB  zijn gepland kan niet iedereen vanwege eerdere geplande vakanties bij ons team aanwezig zijn.

Veerhuys O13.2 : speelde de andere halve finale uit bij Hovo O13.1. Helaas waren twee onmisbare schakels bij Veerhuys niet inzetbaar. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijk spel. Een van richting veranderde bal bracht Hovo aan de leiding. De 2-0 was twijfelachtig, want was de bal de doellijn wel gepasseerd? De arbiter besloot van wel. De thuisploeg won uiteindelijk met 4-0. Bij Hovo werden nog eens speciaal voor de play-offs  een aantal nieuwe spelers ingeschreven om de finale te bereiken.