NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys neemt 3 punten mee uit Volendam

By maart 2, 2024 maart 3rd, 2024 No Comments

Foto: Erik Rietman

Veerhuys pakte drie belangrijke punten om nog te hopen om mee te kunnen doen in de nacompetitie

Na de beelden het verslag uit het NHD.

Blijven hopen op een plek in het hoofdtoernooi

VOLENDAM

Bron: NHD – Warner de Weerd

Jezelf herpakken, het hoofd koel houden en vervolgens de wedstrijd professioneel uitspelen. Veerhuys-coach Anand Jagdewsing kon uit het duel in en tegen Volendam gisteravond heel veel positieve aanknopingspunten halen. Zijn ploeg had het een groot deel van de eerste helft lastig, maar stond bij rust wel met 3-4 voor en gaf in de tweede helft weinig meer weg: 5-7.

De overwinning in deze Noord-Hollandse derby was cruciaal, want komende vrijdag komt de koploper in de ’verliezerspoule’, Groene Ster uit Vlissingen, op bezoek. Wanneer Veerhuys de Zeeuwen weet te verslaan, is poulewinst en daarmee plaatsing voor de play-offs om het landskampioenschap plots weer een reëel scenario. „Je ziet dat wanneer we compleet zijn, we gewoon tot veel in staat zijn”, zei Jagdewsing. „Dit seizoen is gekleurd door heel veel blessures, maar laten we hopen dat we voor het sluitstuk van de competitie weer een grotendeels fitte selectie hebben.”

Een van de spelers die Jagdewsing wekenlang moest missen is David Albert (29). Hij moest twee weken lang toekijken wegens een gescheurd middenvoetsbeentje en zeven weken door een meniscusblessure. Het zegt veel dat Albert toch al tot gisteren dertien keer scoorde en na gisteravond zich weer volop meldt in de strijd om de Nederlandse topscorerstitel. Niet alleen scoorde de spits twee keer, hij bracht ook de nodige energie nadat zijn ploeg binnen drie minuten op een 2-0 achterstand was gekomen. „Ja, dat is een van mijn kwaliteiten”, reageerde Albert, die voor de 2-1 tekende en later, nadat Volendam op 3-2 was gekomen, opnieuw scoorde. „Soms ga ik daarin te ver, maar vandaag bracht ik precies wat nodig was omdat ook Volendam op het scherp van de snede speelde. Zij speelden voor hun laatste kans om de verliezerspoule nog te winnen en dat was te zien.”

Volendam had in het eerste bedrijf de meeste en ook de beste kansen met onder meer spits Nick Schilder die vier keer het aluminium raakte. Veerhuys was echter geslepener aan de bal en begon ook steeds makkelijker te voetballen. Nadat Stefan Dol de 3-4 had gemaakt vlak voor rust, kwam Volendam vlak na de pauze nog langszij. Vervolgens gaf Veerhuys weinig meer weg en counterde het via Nigel Wijdenbosch, Storm van der Laan en Dol naar een beslissende voorsprong.

zaalvoetbal eredivisie: Volendam  – HV/Veerhuys 5-7

  1. Braspenning 1-0, 3. Koelemeijer 2-0, 6. Albert 2-1, 9. Koeman 2-2, 13. Kwakman 3-2, 16. Albert 3-3, 20. Dol 3-4, 21. Bont 4-4, 26. WIjdenbosch 4-5, 29. Van der Laan 4-6, 40. Dol 4-7, 40. Schilder 5-7.