NieuwsVeerhuys 1

Veerhuys na spektakelstuk met lege handen

By april 26, 2022 No Comments

Foto: Frank Brussel

 Na Hovocubo en Lebo hebben de zaalvoetballers van HV/Veerhuys het ook FC Marlène moeilijk gemaakt. In Heerhugowaard stonden ze zondagavond na een spektakelstuk echter met lege handen, 6-5.

Bron: NHD – Teun Vermeij

FC Marlene was vooraf gewaarschuwd voor de tegenstander uit Hoorn, die vorige week voor een fameuze verrassing had gezorgd door met 6-5 te winnen van stadgenoot Hovocubo.

Vrijdag hield de equipe van coach Najib Taki nummer vier ASV Lebo op een 6-6 gelijkspel.

Na een stroef begin van de wedstrijd had de thuisploeg na tien minuten een geriefelijke voorsprong van 3-0. Vooral het derde doelpunt was er één om in te lijsten. Martin van Eeuwijk gaf een gewiekst lobje op de doorgelopen Younes Daari die de bal vol op de wreef nam. Het leer spatte tegen de onderkant van de lat, maar scheidsrechter Markerink die goed gepositioneerd stond op de achterlijn wees naar de middencirkel.

Ondanks de ruime achterstand vochten de Hoornaars zich knap terug in het duel. Het spel van Marlène werd slordig en daar profiteerde Veerhuys van. Exemplarisch voor het nonchalante voetbal van de Heerhugowaarders was de 3-3. Mo Darri verdedigde door het midden uit. Nigel Wijdenbosch onderschepte de bal en wist keeper Barry de Wit in tweede instantie te passeren.

Sensationeel

Na een ruststand van 4-3 trokken beide ploegen in de tweede helft ten aanval. Het werd een sensationeel schouwspel. Het regende mogelijkheden aan beide zijden, maar het was tenslotte Darri die zich tot matchwinnaar mocht kronen. Aanvoerder Mo Attaibi stuurde Darri op rechts weg en met een ziedend schot in het dak van het doel was doelman Damian Gooyers volstrekt kansloos.

,,Het was een goede wedstrijd’’, vond ook Veerhuys-coach Taki. ,,In het begin waren we zoekende. Na de 3-0 heb ik een paar wijzigingen toegepast. Toen zijn we teruggekomen. We hebben goed tegenstand geboden en kansen gehad om minimaal gelijk te komen. Helaas benut je die niet. Dan heeft Marlène de kwaliteit om het af te maken. We zijn groeiende, een team in opbouw. Er zit genoeg muziek in.’’

zaalvoetbal eredivisie

FC Marlène – HV/Veerhuys 6-5

7. Molkarai 1-0, 7. Darri 2-0, 10. Daari 3-0, 11. Hugter 3-1, 16. Attaibi (e.d.l) 3-2, 19. Wijdenbosch 3-3, 20. Daari 4-3, 24. Dol 5-3, 27. Hugter 5-4, 29. Darri 6-4, 30. Jabir 6-5.

Foto’s: Frank Fotograaf Brussel

Videobeelden NH nieuws