MededelingenVeerhuys 1

Veerhuys – Marlène (3-3)

By september 24, 2016 No Comments
20160923-s1-001

Foto Ferry Hoks

23-9-2016.

Veerhuys en Marlène deelden deze avond de punten (3-3). De ruststand was 2-1 voor de thuisploeg. De Horinezen speelden in de eerste helft sterk tegen FC Marlène dat een week ervoor titelhouder Lebo met 6-1 versloeg.  Bij Veerhuys zag Wesley Donkers  in de slotfase zijn 10 meter trap geen doel treffen, anders waren de drie punten zelfs in Hoorn gebleven. Met het gelijke spel konden de meeste supporters wel leven.

Uit het NHD

Veerhuys boekt knap gelijkspel tegen FC Marlène en pakt eerste punt van het seizoen

HOORN – Nee, echt blij is Younes Daari niet als hij richting de kleedkamer loopt. De smaakmaker van Veerhuys drukt vrijdagavond met een geweldige actie en een schitterend doelpunt zijn stempel op de wedstrijd, maar toch is er na de 3-3 tegen FC Marlène geen glimlach op zijn gezicht te bespeuren. ,,Het is het eerste punt van het seizoen. Maar dat hadden er drie moeten zijn”, aldus de publiekslieveling.

Door de verslaggever van het NHD


Bij trainer Antoine Gooyers heerst meer tevredenheid. ,,Je ziet dat als we doen wat we moeten doen, we het FC Marlène heel lastig kunnen maken.’’ Gooyers heeft gelijk. Vanaf de aftrap wordt duidelijk dat de grootmacht uit Heerhugowaard geen gemakkelijk avondje tegemoet gaat. De defensie van Veerhhuys oogt solide en het lukt de bezoekers alleen om doelman Barry de Wit van afstand onder vuur te nemen.

De 0-1 valt dan ook eigenlijk uit het niets. Jeroen Kossen breekt door aan de rechterkant van het veld en zijn schot belandt via Maarten Zuiker in het doel.

Maar lang hoeft de thuisploeg niet te treuren. Wesley Donkers schuift in twee pogingen de 1-1 binnen en FC Marlène is weer terug bij af. Dan gaat het gas er even op bij de mannen van Gooyers en met name bij Younes Daari.

De dribbelaar is één van de weinige spelers die een mannetje kan uitschakelen om zo een man-meer-situatie te creëren. Als dat lukt, levert het gevaar op. Zo houdt hij twee tegenstanders bezig, om vervolgens na een heerlijk poortje het beginstation te vormen van een aanval die door Zuiker wordt afgerond. Een 2-1 ruststand is het gevolg.

Na de thee is het een heel ander verhaal. Op een knullige wijze komen de bezoekers langszij, als doelman De Wit moet buigen voor een op het oog houdbare volley van Faisel Mellah. ,,Dat was ongelukkig gekeept. Al staan we daar natuurlijk gewoon slecht te dekken”, spreekt Gooyers. Toch is de thuisploeg duidelijk nog niet wakker na de gelijkmaker. Het is namelijk Donkers die de bal op onverklaarbare wijze zomaar in de voeten schuift van international Zakaria Amarini, die daarna geen moeite heeft met afwerken. ,,Ongelofelijk eigenlijk. Het leek wel alsof mijn jongens plots met een enorme druk op hun schouders rondliepen, terwijl er eigenlijk niets aan de hand was”, vervolgt Gooyers.

Gelukkig voor Gooyers gooien zijn mannen na de 2-3 dan ook alle schroom van zich af. Er worden wat speldenprikjes uitgedeeld en als Daari aan de bal is, brengt hij het publiek in vervoering. Hij kapt, zoekt zijn linkerbeen en met een geplaatst schot in de kruising schiet hij de thuisploeg verdiend langszij en zorgt hij voor de eindstand. Al is hij zelf niet helemaal tevreden met het punt.

,,We hebben zeker de kansen gehad, maar helaas. Volgende week pakken we de drie punten wel.’’

Gooyers is na afloop wel tevreden. ,,We zijn een groep die nog stappen moet maken en als je tegen deze ploeg dan een punt pakt, heb je het aardig gedaan. Hier kunnen we mee verder.’’